Sociální sítě
Nahoru

Tradice snoubící se s moderním designem

Jediný český výrobce hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, představuje nový model, který je určen pro příznivce moderního a minimalistického designu. Model PRIM REPUBLIKA navazuje na mimořádně úspěšnou limitovanou edici REPUBLIKA.

Nový model PRIM REPUBLIKA využívá elegantní a propracované tvary pouzdra vytvořeného Studiem Olgoj Chorchoj pro limitovanou edici REPUBLIKA. Díky zcela nově navrženému číselníku je však celkový vzhled hodinek civilnější a jde tedy o univerzální model určený pro běžné nošení.

Tomu odpovídá i materiál pouzdra hodinek PRIM REPUBLIKA, kterým je nerezová ocel, na rozdíl od limitované edice, která měla sběratelsky atraktivní unikátní pouzdro ze speciálně povrchově upraveného stříbra. Limitovaná edice REPUBLIKA, kterou připravila společnost ELTON hodinářská k 100 letům československé státnosti, byla vyprodána během několika týdnů od jejího uvedení na trh. Aktuálně je k dispozici jen několik posledních kusů ze zlaté edice REPUBLIKA.

U hodinek PRIM REPUBLIKA je zachováno minimalistické pojetí číselníku, jehož autorem je opět designér Jiří Karásek, indexy však nejsou pouze naznačené, ale označené číslicemi.

Číselník pro model PRIM REPUBLIKA vznikal se stejným záměrem a stejnou snahou vytvořit vyváženou a nadčasovou podobu číselníku, jakou nese limitovaná edice REPUBLIKA,“ vysvětluje Jiří Karásek a dodává: „Typografie tvaroslovím odkazuje na tvorbu z doby vzniku české státnosti, indexy jsou umístěny do středu číselníku, aby vynikl tvar pouzdra, a číslice jsou naopak ponechány volně v prostoru.“

Novinka je další ukázkou úspěšné spolupráce předních českých designérů s tradičním výrobcem hodinek PRIM, podobně jako například model PRIM Cylinder nebo dámské hodinky PRIM Sphere.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.