Sociální sítě
Nahoru

Pražský butik Carollinum v novém

Multibrandový butik Carollinum známý nabídkou hodinek nejvyšší kvality se chlubí novým „zlatavým“ interiérem. Po rozsáhlé rekonstrukci jsou na tradiční adrese Pařížská 11 připraveny ucelené expozice jednotlivých značek A. Lange & Söhne, Vacheron Constantin, IWC, Jaeger-LeCoultre, Cartier, Panerai, Breitling, Tudor, TAG Heuer, Baume & Mercier, Hamilton či Mido, přičemž některé z nich jsou dostupné právě díky stejnojmenné rodinné firmě Carollinum.

Carollinum byl první butik, který přinesl na prestižní Pařížskou ulici široké portfolio nejprestižnějších značek švýcarských hodinek. Během uplynulých 23 let jsme se stali důležitými partnery významných manufaktur a pro české zákazníky hlavní branou do světa vrcholné hodinařiny – a k tomu jsou adekvátně reprezentativní prostory nutností,” říká k rozsáhlé rekonstrukci majitelka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová, jejíž butik poprvé otevřel na vyhlášené adrese již v roce 2002.

Cílem rekonstrukce bylo zvětšení obchodní plochy a pohodlí pro zákazníky. Nový design vhodně spojuje jednotlivé prezentace hodinářských manufaktur. Architekti ze studia Slaby Architects vsadili na světlou, čistě barevnou kombinaci, která byla protipólem původního interiéru. Této svěžesti se dosáhlo moderním a zároveň tradičním materiálem – litým terazzem.

Terazzo bylo namícháno specificky do světlozlaté kombinace za pomocí tří druhů oblázků. K vytvoření zlatavé barvy byly použity oblázky Giallo Siena. Dalším výrazným materiálem bylo jasanové dřevo. To je použito na obklady stěn, vitrín, schodiště. V kombinaci s broušenou mosazí získal obchod nový svěží impuls s tradičními hodnotami.

Díky rekonstrukci máme dvojnásobnou prodejní plochu, díky čemuž můžeme nabídnout více než 300 různých modelů hodinek od 12 značek. Každá z nich má nyní speciální prostor pro vlastní prezentaci. Proměnou prošel i VIP salonek, který je mnohem komfortnější,” přiblížil manažer butiku Martin Janna s tím, že hodinky švýcarské kvality je možné vybírat v širokém cenovém rozpětí.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.