Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především sezónní speciality připravené z lahodného chřestu a delikátních smržů. Menu bude platné do konce června.
Chřest se v posledních letech dostal na výsluní a kuchaři Babiččiny zahrady ho budou servírovat v nejrůznějších podobách. Marinovaný chřest doprovodí lahodný telecí jazyk, bílý chřest poslouží jako příloha k pečené rybě a smažený chřest společně s omáčkou z choriza a rajčatovým cous cousem bude doprovázet pečený telecí hřbet. Vegetariáni zase ocení salát z mladého špenátu, chřestu a kozího sýru či jemné chřestové rissoto.
Druhou hvězdou menu budou smrže, oblíbená surovina s nálepkou nejchutnější houby světa. Jednou z největších delikates menu bude kombinace bílého chřestu se smrži a slavným švýcarským sýrem Belper Knolle, Smrže také chuťově zvýrazní nové jarní omáčky, třeba smetanovou omáčku servírovanou s pečeným kuřetem či omáčku podávanou k medailonkům z hovězí svíčkové.
Na menu samozřejmě nemohou chybět ani oblíbené stálice Babiččiny zahrady, jako je tatarák mletý přímo u stolu, přes noc pečená kachna či vyhlášená svíčková s karlovarským knedlíkem. Z dezertů stojí za ochutnání legendární taštičky z bramborového těsta plněné pyré z čerstvých švestek či pěna z bílé čokolády s marinovanou rebarborou a vanilkovou zmrzlinou.
Navíc začátkem května babička otevírá svou zahradu. Opět si budou moci hosté sednout pod dřevěnou pergolou a užívat si pohled na rozkvetlou zahradu, která voní bylinkami. Jemné vůně a barvy květů dělají z Babiččiny zahrady oázu klidu.