Sociální sítě
Nahoru

Svěží menu v Babiččině zahradě

Pestrou kolekci precizně dotažených novinek připravil pro své hosty šéfkuchař průhonické restaurace Babiččina zahrada Michal Šorf. Na novém menu zaujmou především sezónní speciality připravené z lahodného chřestu a delikátních smržů. Menu bude platné do konce června.

Chřest se v posledních letech dostal na výsluní a kuchaři Babiččiny zahrady ho budou servírovat v nejrůznějších podobách. Marinovaný chřest doprovodí lahodný telecí jazyk, bílý chřest poslouží jako příloha k pečené rybě a smažený chřest společně s omáčkou z choriza a rajčatovým cous cousem bude doprovázet pečený telecí hřbet. Vegetariáni zase ocení salát z mladého špenátu, chřestu a kozího sýru či jemné chřestové rissoto.

Druhou hvězdou menu budou smrže, oblíbená surovina s nálepkou nejchutnější houby světa. Jednou z největších delikates menu bude kombinace bílého chřestu se smrži a slavným švýcarským sýrem Belper Knolle, Smrže také chuťově zvýrazní nové jarní omáčky, třeba smetanovou omáčku servírovanou s pečeným kuřetem či omáčku podávanou k medailonkům z hovězí svíčkové.

Na menu samozřejmě nemohou chybět ani oblíbené stálice Babiččiny zahrady, jako je tatarák mletý přímo u stolu, přes noc pečená kachna či vyhlášená svíčková s karlovarským knedlíkem. Z dezertů stojí za ochutnání legendární taštičky z bramborového těsta plněné pyré z čerstvých švestek či pěna z bílé čokolády s marinovanou rebarborou a vanilkovou zmrzlinou.

Navíc začátkem května babička otevírá svou zahradu. Opět si budou moci hosté sednout pod dřevěnou pergolou a užívat si pohled na rozkvetlou zahradu, která voní bylinkami. Jemné vůně a barvy květů dělají z Babiččiny zahrady oázu klidu.

Více z rubriky Romantika

  • Zima s chutí sněhobílého kokosu

    V pražské Pštrossově ulici se cukrář Roman Janeček nadále soustředí na jeden zákusek, ovšem v několika chuťových variantách. Čtyři stálé příchutě...

    Jan Pešek16.11.2022
  • Sladké srdce pro dva

    Ve francouzském pekařství PAUL připravili letos na svátek zamilovaných limitovanou edici sladkých zákusků, které potěší nejen žaludek, ale také oči obdarovaného....

    Jan Pešek4.2.2020
  • Svatý Valentýn má své místo v Buddha Bar restaurantu

    Pátek 14. února, tedy Den svatého Valentýna, je po celém světě brán jako svátek všech zamilovaných. Oslavit se jej každoročně chystá...

    Jan Pešek29.1.2020
  • Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

    Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto...

    Jan Pešek21.1.2020
  • Večeře v oblacích je naplánována v Praze hned na tři víkendy v září

    Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se...

    Jan Pešek20.6.2019
  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Útěk z civilizace: Restaurant Sequoia

    Podzim přeje zámeckým restauracím, stejně tak jako hotelovým resortům, což se v posledních letech projevuje na neuvěřitelném nárůstu kvality jejich restaurací....

    Jan Lidmaňský2.11.2018
  • Večeře v Oblacích: Romantika, gastronomie, adrenalin

    S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v...

    Jan Pešek3.7.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.