Sociální sítě
Nahoru

Důkaz kreativity v podání Frederique Constant

Na sklonku loňského roku tomu bylo neuvěřitelných třicet let, co Peter Stas společně se svou ženou Alettou založili vlastní značku hodinek. Během několika let se však z původně odvážného projektu stala úspěšná manufaktura schopná nejenom produkovat vlastní strojky, ale navrhovat také nová pojetí hodinářských komplikací, které se snaží zpřístupnit. Na toto téma koneckonců zpracovala česká televize jeden z dílů série Cesty za hodinářským uměním, které v současné době běží každou středu na ČT2.

Krásným dárkem věrným fanouškům značky je výroční edice impozantních hodinek QP Tourbillon Manufacture, které jak název napovídá, snoubí ve svém nitru věčný kalendář s minutovým tourbillonem využívajícím některé komponenty z moderního křemíku. Celkem vznikne pouze 30 exemplářů ve zlatém pouzdře a s otevřeným průhledem do nitra stroje skrze číselník. Manufaktura však myslí i na ty, kteří upřednostňují ocel – pro ty jsou připraveny tři různé edice čítající vždy 88 kusů.

Cena varianty ve zlatě se pohybuje mírně pod hranicí 800 000 Kč, zatímco v oceli je to 550 000 Kč. V nabídce budou například v pražském hodinářství Koscom, případně v moravských Velkých Bílovicích v rodinném hodinářství Opluštil.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.