Sociální sítě
Nahoru

Bistro Kapara se opět představuje v rámci food marketu Manifesto

Bistro Kapara se letos opět představuje v rámci jedinečného pražského pop up marketu Manifesto. Specializuje na „jídlo ulice“ známé ze zemí východního Středomoří a Blízkého východu. Objevíte zde všechna tajemství tamní kuchyně ukryté v domácím pita chlebu. Kapara se také specializuje na ručně připravovaný pravý izraelský hummus, který je známý svojí jemností a delikátní chutí. Hummus je nabitý zdravými ingrediencemi, které zahrnují hlavně cizrnové boby a sezamovou pastu tahini a představuje tak zdravý snack vhodný také pro vegany a vegetariány. S nakrájenou zeleninou nebo čerstvou pitou je pochoutkou, pro kterou se budete znova a znova vracet.

Slovo Kapara je hebrejského původu a v slangovém jazyce je to slovo plné citu, kterým oslovujeme někoho, koho máme rádi. V případě bistra Kapara jde o lásku k jídlu. A že je to pravda zjistíte, jakmile ochutnáte neskutečnou kombinaci chutí, ingrediencí a vůní. Spojovacím znamením všech jídel je čerstvý domácí chléb pita, který v sobě ukrývá neskutečné a nečekané chuťové kombinace. Ať už jste milovníky masa a zvolíte domácí hamburger, jehněčí kebab nebo kuřecí shawarmu a nebo se přikloníte k jedné z vegetariánských možností nabídky, budete vždy spokojeni. Všechny kombinace ukryté v chlebu pita jsou doplněny o čerstvou zeleninu, perfektně vybrané domácí omáčky nebo pastu tahini.

Mezi jídly bez masa naleznete třeba grilovaný květák, který je zjemněný olivovým olejem a omáčkou tahini nebo lilek připravený v tempuře s vajíčkem naměkko nazvaný Sabich. Nechybí ani vlastní variance známého Ratatouille nebo populární izraelská snídaně Shaksuka, tedy pošírovaná vajíčka s úžasnou pikantní omáčkou z čerstvých rajčat, česneku, cibule, paprik a petrželky. Vše je připraveno na Josper grilu, který dodává všem pokrmům specifickou „kouřovou chuť. Mnohé pokrmy se připravují pouze ze zeleniny a na své si zde přijdou tedy i vegetariáni a vegani.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.