Sociální sítě
Nahoru

Nevšední pilotky Union Glashütte z Krušných hor

Manufaktura ležící na saské straně Krušných hor se rozhodla pro své nové Belisar Big Pilot využít design kultovních leteckých hodinek, nicméně s moderními detaily a jemným twistem. Ve středu jejich číselníku tak žádá o pozornost výrazný tyrkysový kříž, na jehož pravém rameni je nově integrovaná velká apertura data. Po technické stránce sáhla manufaktura po základně mechanického 4Hz kalibru ETA 2896, nicméně zcela přetvořila jednotlivé můstky, které si sama produkuje – proto také hrdý nápis „Made in Germany“ na levém rameni kříže.

Dle starých zvyků jsou hodinky ovlivněné světem letectví poměrně robustní. Jejich ocelové pouzdro, které je uchycené na koženém řemínku z telecí kůže a z každé strany stvrzeno dvojicí nýtů, dosahuje úctyhodných 45 mm. Své patřičné místo má samozřejmě také předimenzovaná korunka v pravé bočnici pouzdra. Cena hodinek, i přes vysokou kvalitu zpracování, byla stanovena na 60 200 Kč a k dostání budou v pražském hodinářství Koscom, v hodinářství Opluštil ve Velkých Bílovicích nebo v klenotnictví Isabella v Karlových Varech.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.