Sociální sítě
Nahoru

Maso v La Rotondě

Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co se týká interiéru, ten zaznamenal lehký svěží vánek. Executive chef Roman Paulus připravil nové menu, kde hraje prim kvalitní vepřové a hovězí maso z farmy Mitrov . Navíc kromě a la carte menu bude k dispozici degustační menu a grilovací. Nemluvě o obědech, které jsou nově také 1-chodové.

Restaurace La Rotonde počátkem května změnila svůj koncept. Interiér zdobí okna bez mohutných závěsů. Rázem je restaurace plná světla a uprostřed vyniká socha primabaleríny Jelizavety Nikolské, která je ještě krásnější. Rovněž je vidět na terasu, která je přístupna každému návštěvníkovi restaurace La Rotonde. Intimní terasa v rušném centru je ideálním místem na oběd či na romantickou večeři.

Executive chef Roman Paulus, který tuto kuchyni vede, připravil nová menu. Prvním je degustační a to v 5-chodové variantě za 1400 Kč a v 6-chodové za 1500 Kč. Pak klasické a la carte menu, kterému vévodí hovězí a vepřové maso z farmy Mitrov. Ta díky své velikosti dokáže uspokojit požadavky, které na ně Roman má. Tedy pravidelný přísun kvalitního masa a to bez výjimky. „Dlouho jsem hledal dodavatele kvalitního bio masa, který by splňoval všechny mé představy. To je kvalita, která je hmatatelná. Všechna zvířata jsou chována na farmě v Krušných horách s maximální péčí. Maso dále zpracovávají tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek, za využití moderních technologií, metod zrání a tepelné úpravy. Díky tomu mohu svým hostům podávat opravdový gastronomický masový zážitek,“ dodává Roman Paulus. Na menu je například hovězí líčko na víně s karotkou a hráškovou kaší nebo vařená květová špička či hovězí krk. Na své si přijdou i milovníci ryb. Třeba pečený candát s hráškem a parmesánovými noky či mořský vlk a tygří kreveta au pistou. Pro vegetariány je tu absolutní bomba, bramborovo-lanýžové noky s pažitkovou emulzí či chřestové rizoto se šafránem.

Dalším menu je grilovací. Díky terase je to více než příhodné. Výborné maso z farmy Mitrov opět v hlavní roli. Dále ryby a velké množství příloh. Za zmínku stojí také nově upravené polední menu, které lze volit nově 1-chodově (předkrm 120 Kč, hlavní chod 220 Kč, dezert 120 Kč) nebo ve 2-chodové variantě za 310 Kč či 3-chodové za 390 Kč.

Více z rubriky Degustace

  • Asie od A do Z

    Jednou z nejautentičtějších asijských restaurací u nás je bez pochyby Café Buddha v Balbínově ulici. Je to díky česko – asijskému...

    Jan Pešek27.8.2019
  • Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

    Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém...

    Marek Zelený31.7.2019
  • Festival dobrého vína a kvalitní gastronomie už tuto sobotu

    Stále nemáte plány na tento víkend? Zavítejte na zámek Letovice, kde se koná festival, jehož hlavní myšlenkou je dobré víno a...

    Jan Witek26.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
  • Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

    Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš...

    Jan Pešek27.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
  • La dolce vita: Divinis

    Temperament italské kuchyně dokáže odbourat anonymitu. Nevěříte? Stačí na chvilku zabloudit ve spletitém labyrintu cest staré Prahy a zavítat do jedné...

    Jan Lidmaňský1.5.2019
  • Alcron na skok v populárním Taru

    Ve vyhlášené restauraci Alcron vládne head chef Jakub Černý a ten se rozhodl nejen chuťově obohatit menu, ale také restauraci Alcron...

    Marek Zelený15.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.