Sociální sítě
Nahoru

Maso v La Rotondě

Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co se týká interiéru, ten zaznamenal lehký svěží vánek. Executive chef Roman Paulus připravil nové menu, kde hraje prim kvalitní vepřové a hovězí maso z farmy Mitrov . Navíc kromě a la carte menu bude k dispozici degustační menu a grilovací. Nemluvě o obědech, které jsou nově také 1-chodové.

Restaurace La Rotonde počátkem května změnila svůj koncept. Interiér zdobí okna bez mohutných závěsů. Rázem je restaurace plná světla a uprostřed vyniká socha primabaleríny Jelizavety Nikolské, která je ještě krásnější. Rovněž je vidět na terasu, která je přístupna každému návštěvníkovi restaurace La Rotonde. Intimní terasa v rušném centru je ideálním místem na oběd či na romantickou večeři.

Executive chef Roman Paulus, který tuto kuchyni vede, připravil nová menu. Prvním je degustační a to v 5-chodové variantě za 1400 Kč a v 6-chodové za 1500 Kč. Pak klasické a la carte menu, kterému vévodí hovězí a vepřové maso z farmy Mitrov. Ta díky své velikosti dokáže uspokojit požadavky, které na ně Roman má. Tedy pravidelný přísun kvalitního masa a to bez výjimky. „Dlouho jsem hledal dodavatele kvalitního bio masa, který by splňoval všechny mé představy. To je kvalita, která je hmatatelná. Všechna zvířata jsou chována na farmě v Krušných horách s maximální péčí. Maso dále zpracovávají tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek, za využití moderních technologií, metod zrání a tepelné úpravy. Díky tomu mohu svým hostům podávat opravdový gastronomický masový zážitek,“ dodává Roman Paulus. Na menu je například hovězí líčko na víně s karotkou a hráškovou kaší nebo vařená květová špička či hovězí krk. Na své si přijdou i milovníci ryb. Třeba pečený candát s hráškem a parmesánovými noky či mořský vlk a tygří kreveta au pistou. Pro vegetariány je tu absolutní bomba, bramborovo-lanýžové noky s pažitkovou emulzí či chřestové rizoto se šafránem.

Dalším menu je grilovací. Díky terase je to více než příhodné. Výborné maso z farmy Mitrov opět v hlavní roli. Dále ryby a velké množství příloh. Za zmínku stojí také nově upravené polední menu, které lze volit nově 1-chodově (předkrm 120 Kč, hlavní chod 220 Kč, dezert 120 Kč) nebo ve 2-chodové variantě za 310 Kč či 3-chodové za 390 Kč.

Více z rubriky Degustace

  • Vegetariánský gastro orgasmus

    Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich....

    Jan Pešek5.4.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.