Sociální sítě
Nahoru

Grand Prix za design pro novou úpravu stanice metra Javel – André Citroën

Stanice pařížského metra Javel – André Citroën, kterou projdou každoročně dva miliony cestujících, byla v červnu 2018 rekonstruována a nyní představuje historii značky Citroën, která v letošním roce slaví 100. výročí založení. Tato cesta do historie značky Citroën, která byla připravena společně s podnikem RATP, nabízí chronologickou vizuální podívanou a trvalou architektonickou instalaci na míru, která začíná u vstupu a vede přes chodby až na nástupiště. Zážitkové a poučné vyprávění spojuje panely na zdech a digitální zařízení s interaktivními displeji, jejichž prostřednictvím je možné navštívit virtuální muzeum značky Citroën Origins.

Nová podoba stanice získala bronzovou medaili v hodnocení Grand Prix Stratégies du Design 2019 v kategorii Veřejný prostor – Značení – Muzeografie. Citroën byl takto oceněn již počtvrté, v předchozích letech šlo o novou koncepci showroomu La Maison Citroën, virtuální muzeum Citroën Origins, a dřevěné modely Citroën Origins.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.