Sociální sítě
Nahoru

IWC Portugieser Yacht Club na léto

Moravská metropole dokáže překvapit svou konkurenceschopností vůči nedaleké Vídni. Na samém konci náměstí Svobody se rozprostírají prostory rodinného hodinářství Klenotnictví Fr. Hanák, jehož tradice se píše už od roku 1905, a jehož portfoliu vždy dominovaly prémiové značky. Dnes tu nechybí Breitling, Omega, Zenith a od roku 2015 také velmi žádané časomíry manufaktury IWC. Právě na tuto legendu ze švýcarského Schaffhausenu jsou místní zvyklí, vždyť vůbec poprvé zkrášlila místní výlohu už ve 20. letech minulého století.

Jedním z přírůstků manufaktury IWC předurčených na letní sezónu je ocelový chronograf linie Portugieser Yacht Club (329 000 Kč) s neuvěřitelně trendy metalicky modrým číselníkem a stejně zbarveným kaučukovým náramkem, kterým svádí k vodním sportům. Na dovolenou ideální doplněk, nemyslíte? Hlavní předností hodinek je však jedinečný kalibr 89361 vyráběný v dílnách na břehu Rýna. Jedná se o speciální flyback chronograf, jehož sčítače minut a hodin byly sloučeny a jsou na jedné pozici – na královské dvanáctce. Spolu s centrální červenou sekundovou ručkou tak zaručují velmi snadné odečítání stopovaného časového úseku.

Sportovně koncipované ocelové pouzdro s leštěnou lunetou a tlačítky, které svým profilem upomínají na prvky známé ze světa luxusních jachet, překvapí velkým průhledem do nitra stroje se 4Hz pulsující setrvačkou. Elegantním kontrastem vůči sportovně laděnému modelu je vysoká úroveň dekorace jednotlivých pozorovatelných součástek, přičemž tradiční ženevské pruhy nechybí ani na samotném rotoru starajícím se o nátah. Přestože mají od prvního modelu Yacht Club z roku 1967 hodně daleko, zamilovalo si tento vzhled mnoho slavných. Mezi nimi je i mořeplavec Patrice Quesnel, jehož jméno je hojně skloňováno na každém ročníku America´s Cupu.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.