Sociální sítě
Nahoru

Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů

Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli, která nabízí hostům magický výhled na Karlův most. Nyní navíc vsadila i na moderní trend světové gastronomie a svěřila kuchyni hned dvěma šéfkuchařům. Petr Laštovička a Jan Strnad tak společně připravují bohatou kolekci hravých a svěžích novinek.

Jedním z nejzajímavějších předkrmů je ceviche z lososa dochucený chilli a podávaný s avokádovým pyré a wontonovými krekry. Ceviche je unikátní příprava syrové ryby krátkým marinováním v citronové šťávě, který se do Evropy dostal z Jižní Ameriky. Výhodou tohoto postupu je nádherně svěží a křehké maso, které má lehce návykový charakter.

Další hvězdou mezi předkrmy bude jistě unikátní tatarák zjemněný smetanou a dochucený kaviárem, což mu dává lahodný a současně lehce rafinovaný nádech. Podává se s chlebovým chipsem a překvapí všechny milovníky téhle slavné, původem francouzské pochoutky.

Z hlavních pokrmů můžeme doporučit pečeného candáta, jehož delikátní chuť je na talíři doplněna mrkvovým pyré, restovaným broccolini a omáčkou z hnědého másla. Naopak bohatou plejádu chutí nabízí jehněčí připravené v arabském stylu s jogurtem, kořením ras el hanout, pečeným lilkem, cizrnovým pyré a granátovým jablkem. Mezi dezerty pak kraluje svěží ananasové carpaccio s kokosovou zmrzlinou a chuťově jedinečnou maracujou.

Více z rubriky Gastro

  • Brněnský hotel Anybody: ubytování ve stylu slavných filmů

    Brněnský hotel Anybody je ojedinělým konceptem, designem a přístupem k hostům unikátní nejen v měřítku České republiky, ale také v tom...

    Marek Zelený16.6.2019
  • Ideální prázdninový relax v centru Prahy

    Od začátku července nastává v restauraci La Rotonde víkendová změna. V letním čase nebudou fungovat již zavedené sobotní a nedělní brunche....

    Jan Pešek13.6.2019
  • Alcron plný energie

    Restaurace Alcron si v čele s head chefem Jakubem Černým připravila pro své hosty letní novinky, které se od této chvíle...

    Jan Pešek13.6.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Restaurace Corso v Řevnicích

    Restaurace Corso se nachází v malém městečku Řevnice, které leží zhruba 10 km jihozápadně od Prahy. Corso je situované přímo v...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Letní program v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova připravila letní program, kterým bude bavit své hosty. Je jim série gastronomických zážitků,...

    Jan Pešek3.6.2019
  • Bistro Sisters v novém kabátu

    První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku...

    Jan Pešek3.6.2019
  • První bar s exkluzivním šampaňským Perrier-Jouët v České republice

    Pětihvězdičkový hotel Augustine, spadající do portfolia Luxury Collection mezinárodní sítě hotelů Marriott, slaví 10. výročí svého působení na našem trhu. Exkluzivní...

    Jan Pešek31.5.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.