Sociální sítě
Nahoru

Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů

Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli, která nabízí hostům magický výhled na Karlův most. Nyní navíc vsadila i na moderní trend světové gastronomie a svěřila kuchyni hned dvěma šéfkuchařům. Petr Laštovička a Jan Strnad tak společně připravují bohatou kolekci hravých a svěžích novinek.

Jedním z nejzajímavějších předkrmů je ceviche z lososa dochucený chilli a podávaný s avokádovým pyré a wontonovými krekry. Ceviche je unikátní příprava syrové ryby krátkým marinováním v citronové šťávě, který se do Evropy dostal z Jižní Ameriky. Výhodou tohoto postupu je nádherně svěží a křehké maso, které má lehce návykový charakter.

Další hvězdou mezi předkrmy bude jistě unikátní tatarák zjemněný smetanou a dochucený kaviárem, což mu dává lahodný a současně lehce rafinovaný nádech. Podává se s chlebovým chipsem a překvapí všechny milovníky téhle slavné, původem francouzské pochoutky.

Z hlavních pokrmů můžeme doporučit pečeného candáta, jehož delikátní chuť je na talíři doplněna mrkvovým pyré, restovaným broccolini a omáčkou z hnědého másla. Naopak bohatou plejádu chutí nabízí jehněčí připravené v arabském stylu s jogurtem, kořením ras el hanout, pečeným lilkem, cizrnovým pyré a granátovým jablkem. Mezi dezerty pak kraluje svěží ananasové carpaccio s kokosovou zmrzlinou a chuťově jedinečnou maracujou.

Více z rubriky Gastro

  • České retro v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova přichází s báječnou akcí České retro. Již tento pátk mohou hosté přijít ochutnat...

    Marek Zelený26.7.2021
  • Baumhotel Kopfing: Zažijte přírodu na vlastní kůži

    Ticho lesa proti stresu každodenního života. Jedinečně navržené stromové hotely se nacházejí v srdci přírodního parku Baumkronenweg. Jen pár metrů nad...

    Marek Zelený17.7.2021
  • Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy

    Velké změny přináší letošní ročník Dinner in the Sky, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad...

    Jan Pešek28.6.2021
  • Tátové si svůj den zaslouží! Věnujte jim perfektní dárek

    Před několika lety ještě zcela neznámý svátek, Den otců, proniká stále více do povědomí Čechů. Podle nezávislého průzkumu pro značku Diplomático...

    Marek Zelený18.6.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

    Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.