Sociální sítě
Nahoru

Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů

Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli, která nabízí hostům magický výhled na Karlův most. Nyní navíc vsadila i na moderní trend světové gastronomie a svěřila kuchyni hned dvěma šéfkuchařům. Petr Laštovička a Jan Strnad tak společně připravují bohatou kolekci hravých a svěžích novinek.

Jedním z nejzajímavějších předkrmů je ceviche z lososa dochucený chilli a podávaný s avokádovým pyré a wontonovými krekry. Ceviche je unikátní příprava syrové ryby krátkým marinováním v citronové šťávě, který se do Evropy dostal z Jižní Ameriky. Výhodou tohoto postupu je nádherně svěží a křehké maso, které má lehce návykový charakter.

Další hvězdou mezi předkrmy bude jistě unikátní tatarák zjemněný smetanou a dochucený kaviárem, což mu dává lahodný a současně lehce rafinovaný nádech. Podává se s chlebovým chipsem a překvapí všechny milovníky téhle slavné, původem francouzské pochoutky.

Z hlavních pokrmů můžeme doporučit pečeného candáta, jehož delikátní chuť je na talíři doplněna mrkvovým pyré, restovaným broccolini a omáčkou z hnědého másla. Naopak bohatou plejádu chutí nabízí jehněčí připravené v arabském stylu s jogurtem, kořením ras el hanout, pečeným lilkem, cizrnovým pyré a granátovým jablkem. Mezi dezerty pak kraluje svěží ananasové carpaccio s kokosovou zmrzlinou a chuťově jedinečnou maracujou.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.