Sociální sítě
Nahoru

Kam jet po Evropě do luxusního hotelu

Na SvětUbytování.cz nabízíme různé druhy ubytování nejen v Evropě. Zajímá nás, kolik luxusních hotelů v Evropě vlastně je a jaké země si na pětihvězdičkové hotely nejvíce potrpí. Než se pustíme do srovnávání si musíme vysvětlit, co vlastně pojem luxusní pětihvězdičkový hotel znamená. Každý si asi vybaví scény z filmu Pretty Woman, kde Richard Gear hostí Julii Roberts ve svém apartmá v nejvyšším patře hotelu Beverly Wilshire v Los Angeles. Ve filmu vidíme nádherné prostory Richardova apartmá zdobeného těmi nejlepšími materiály, personál hotelu ochotný splnit každé hostovo přání na pouhé cinknutí telefonem nebo manažera hotelu neustále stojícího v recepční hale hotelu připraveného prohodit pár slov s každým kolemjdoucím hostem. Jaká je tedy realita v pětihvězdičkovém hotelu? Ocenění, vlastně jde o certifikaci, ***** je udělováno na základně splnění daných kritérií. Tyto kritéria definuje organizace Hotelstairs Union. Jako perličku uveďme, že organizace vznikla dohodou sedmi států včetně České republiky a ustanovující konference se konala v Praze. Když nahlédneme mezi kritéria ***** hotelu, zjistíme, že film Pretty Woman není vůbec daleko od pravdy. V pětihvězdičkovém hotelu skutečně můžete očekávat prostornou recepční halu s nápojovým servisem, recepci otevřenou 24h denně, poslíčky, parkování zajištěné obsluhou, 24h roomservice, dokonce Vás v hotelu povinně rozmazlí i malou pozorností na uvítanou. Kompletní výčet služeb nabízíme ve shrnutí zde.

Poté co jsme si trošku přiblížili, co vlastně můžete v pětihvězdičkovém hotelu očekávat, se pojďme podívat, v kterých evropských zemích jich najdete nejvíce. Asi nikoho nepřekvapí, že luxusní hotel v Itálii, Francii, Španělsku nebo Řecku najdete velmi snadno. Absolutním rekordmanem v Evropě je ale Itálie, v naší databázi máme 481 pětihvězdičkových hotelů jen v Itálii. Na sdíleném druhém místě je Španělsko, Francie, Řecko a Velká Británie s 311 až 360 ***** hotely. Na třetím místě je podle našich dat Německo s 206 hotely. Překvapilo nás, že u nás v České republice máme přes 50 pětihvězdičkových hotelů, podobně jako luxusní ubytování v Chorvatsku. Přitom luxusní ubytování na Slovensku není tolik dostupné, luxusních hotelů zde evidujeme pouze 9.

 

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.