Sociální sítě
Nahoru

Schaumburg Watch s duší závodníka

Není pochyb o tom, že slavná značka Porsche Design svým přístupem ovlivnila mnohé, stejně jako práce návrháře Ferdinanda Alexandera Porsche. K jeho odkazu se navrací i německá privátní hodinářská značka Schaumburg Watch, která dle tradice ikony z rakouského Zell am See zhotovila dynamickou časomíru celou z titanu.

Komplexní tvar, integrovaný tah do konstrukce 43mm pouzdra i matné provedení jsou tak jakou navštívenkou osmdesátých let, kdy pro Porsche Design konstruovala hodinky švýcarská manufaktura IWC ze Schaffhausenu. Letošní novinka Schaumburg Watch GT Performance disponuje i šachovnicovým praporkem ovlivněnou stupnicí na číselníku, pod kterou pracuje mechanický strojek s automatickým nátahem. Nechybí samozřejmě ani antireflexní vrstvou potažené safírové sklíčko klenoucí se nad luminiscencí zvýrazněnými detaily.

Hodinky bude možné pořídit v Čechách pouze na dvou místech, a to v rámci hodinářství Koscom v Praze a v prostorách hodinářství Pohanka & co. v Brně. Cena modelu byla stanovena na příjemných 35 900 Kč. Otázkou zůstává, kdy se objeví chronograf, který by na nádherný design navázal. Značka navíc nebude chybět na pražské výstavě SEW, která proběhne na podzim v paláci Žofín.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.