Sociální sítě
Nahoru

Skvostné regionální speciality v Babiččině zahradě

Gastronomické poklady českých krajů v kreativním pojetí zkušeného šéfkuchaře Radka Davida budou hlavním magnetem letního menu oblíbené restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích. V klidné a prostorné zahradě, jejíž kouzelná atmosféra je hlavně v létě téměř návyková, bude na hosty čekat spousta pokladů z dob našich babiček a prababiček.

Radek David, který pravidelně navštěvuje hvězdná centra světové gastronomie, jako je Londýn, New Yorku či Berlín, se tentokrát vydal na cestu časem a z doby dávno minulé přinesl do naší současnosti několik parádních specialit založených na chuti tradičních českých surovin – třeba kmínu, krup či máku.

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu, které připravuje s bylinkami, kachními játry a marinovanou šalotkou, zatímco v rybníkářském regionu Třeboňska objevil znamenitou kombinaci tamního bramboráku zvaného cmunda, kterou přetransformoval do bramborové placičky, s rybou na kmíně a cuketovými špagetami, jež hosty překvapí delikátním propojení jemných chutí.

Netradiční chuťovou variaci nabízí také slavná jihomoravská specialita v podobě hovězích líček po znojemsku připravených s domácí nakládanou okurkou. Křehké maso servíruje netradičně s tarhoňou, tedy s drobnými nočky z nudlového těsta, které se na jižní Moravu dostaly až z Horních a Dolních Uher.

Naopak ze samotného srdce Čech – tedy z kouzelné oblasti Českého ráje, pochází dokonalý recept buchtiček se šodó, které jsou oproti běžné klasice „vytuněné“ makovou náplní ochucenou rumovým sirupem. A na závěr ještě jedna Davidova oblíbená stálice, a sice kaparami dochucený hovězí tatarák mletý přímo a podávaný s topinkou z kmínového chleba.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.