Sociální sítě
Nahoru
reklama

Skvostné regionální speciality v Babiččině zahradě

Gastronomické poklady českých krajů v kreativním pojetí zkušeného šéfkuchaře Radka Davida budou hlavním magnetem letního menu oblíbené restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích. V klidné a prostorné zahradě, jejíž kouzelná atmosféra je hlavně v létě téměř návyková, bude na hosty čekat spousta pokladů z dob našich babiček a prababiček.

Radek David, který pravidelně navštěvuje hvězdná centra světové gastronomie, jako je Londýn, New Yorku či Berlín, se tentokrát vydal na cestu časem a z doby dávno minulé přinesl do naší současnosti několik parádních specialit založených na chuti tradičních českých surovin – třeba kmínu, krup či máku.

V severních Čechách Radek David našel inspiraci k nečekaně svěžímu a šťavnatému kachnímu kroupetu, které připravuje s bylinkami, kachními játry a marinovanou šalotkou, zatímco v rybníkářském regionu Třeboňska objevil znamenitou kombinaci tamního bramboráku zvaného cmunda, kterou přetransformoval do bramborové placičky, s rybou na kmíně a cuketovými špagetami, jež hosty překvapí delikátním propojení jemných chutí.

Netradiční chuťovou variaci nabízí také slavná jihomoravská specialita v podobě hovězích líček po znojemsku připravených s domácí nakládanou okurkou. Křehké maso servíruje netradičně s tarhoňou, tedy s drobnými nočky z nudlového těsta, které se na jižní Moravu dostaly až z Horních a Dolních Uher.

Naopak ze samotného srdce Čech – tedy z kouzelné oblasti Českého ráje, pochází dokonalý recept buchtiček se šodó, které jsou oproti běžné klasice „vytuněné“ makovou náplní ochucenou rumovým sirupem. A na závěr ještě jedna Davidova oblíbená stálice, a sice kaparami dochucený hovězí tatarák mletý přímo a podávaný s topinkou z kmínového chleba.

Více z rubriky Gastro

  • Bezstarostné letní dny v restauraci ZEM

    Restaurace ZEM sídlí na pražském Senovážném náměstí, v objektu luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague. Během prvních několika týdnů svého provozu se...

    Jan Pešek29.6.2022
  • Jahody a bubliny: Odměna pro rodiče a děti za vysvědčení v La Bottega Oaks Deli Bistro

    Konec školního roku a letní prázdniny se blíží, nedávno otevřené La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích u Prahy proto připravilo...

    Marek Zelený28.6.2022
  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.