Sociální sítě
Nahoru

Luxusní letní pohoda a relax

Sluneční paprsky, ptačí zpěv, vůně květin a čerstvý vzduch. To jsou známky léta, které nás každým rokem lákají do zahrady. Ta nám poskytuje příjemná zákoutí pro setkávání a zábavu s přáteli i pro chvíle rozjímání nebo oblíbenou knihu. Pokud si zahradu či terasu k takovému účelu dobře přizpůsobíme, stane se ideálním místem pro trávení letních dní í nocí. Jak ji tedy využít naplno?

Nebývale příjemné sezení v zahradě nebo na terase zajistí sedací souprava Sydney. Silnostěnný ratanový výplet a pevnou hliníkovou konstrukci na nohách z precizně zpracovaného teakového dřeva doplňují kvalitní odnímatelné polstry.

Od zahrady očekáváme, že kromě estetického zážitku bude funkční a plně odpovídat našim představám. Se svým bezprostředním okolím musí zahradní nábytek vytvořit organický celek. Vzniknout by mělo prostředí, kde se budeme cítit dobře a které nás bude nejen uklidňovat, ale zároveň inspirovat.

Dominantou našich zahrad bývá po právu velký jídelní stůl obklopený křesly. Je výrazem pohostinnosti a důležitosti setkávání. Polohovací křeslo přizpůsobíte nejen optimálnímu úhlu posedu u stolu. Snadno ho sklopíte a v pololeže se můžete věnovat opalování ve slunečních paprscích, o kousek dál v chladivém stínu stromů v jeho pohodlí možná sáhnete po oblíbené knize nebo osvěžujícím drinku.

Robustní stůl Santiago je vyroben tradičním truhlářským postupem z jádrového teaku. Doplňují ho křesla Devi s masivní podnoží z teakového dřeva a výpletem z krouceného vlákna VIRO Polyfiber.

Klíčová je volba vhodného materiálu. Návrat k přírodním materiálům je patrným trendem. Proto roste zájem o luxusní a odolný nábytek z exotického dřeva eukalyptu nebo teaku. Teak je dlouhověkým a velice tvrdým materiálem, který skvěle zvládá celoroční vystavení venkovním podmínkám. Ošetřovat ho můžete vhodným olejem pro daný typ dřeva, abyste se vyhnuli případné změně barevného tónu, ale materiál je sám o sobě odolný dostatečně a své vlastnosti neztrácí ani po letech.

Precizně zpracovaná rohová pohovka Martinique potěší vzhledem a robustní podnoží z tropického eukalyptu. Ta je doplněna silnostěnným výpletem z kvalitního ratanu. Příjemné posezení zaručují pohodlné nadýchané polstry.

Minimalistické pojetí domu nebo užité materiály často vedou k vybavení zahrady nábytkem ze slitiny hliníku nebo tahokovu, protože ten promlouvá po designové stránce stejnou řečí a jeho nadčasová čistá elegance nepůsobí rušivě. Jistě u něj oceníte spojení stability a pevnosti s až překvapivě nízkou hmotností konstrukce. Nábytek z tahokovu je díky povrchové úpravě práškováním nebo lakováním zcela bezúdržbový a celoročně odolný vůči povětrnostním podmínkám i slunečnímu záření.

Altán s ležením Futosa nabízí dvě luxusní polstrovaná lehátka s oboustranným polohováním oddělená praktickým středovým pruhem.

Na zahradních sestavách nábytku nás baví variabilita, vzájemná komunikace použitých materiálů a možnost prvky kombinovat. Oblíbená jsou například křesla s eukalyptovými sedáky a opěrkami na hliníkové konstrukci, máme rádi i spojení masivních dřevěný stolů s ratanem. Hitem jsou i zahradní sedací soupravy, při kterých můžete jednotlivé prvky různě kombinovat podle prostorových dispozic a počtu hostů. Hezké dny tak už nemusíte trávit v obýváku, pokud chcete dopřát sobě i hostům dostatek pohodlí.

Více o zahradním nábytku na www.mountfield.cz

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.