Sociální sítě
Nahoru

Kam se vydat za divočinou? Tyto tři safari destinace musíte navštívit

Od afrických pralesů, přes brazilské mokřady až po chladnou Kanadu. Safari nepředstavuje vždy jen slony, žirafy, zebry a lvy. V přírodě můžete objevovat i jiná divoká zvířata. Představujeme vám jedny z nejzajímavějších safari destinací současnosti.

Uganda; Bwindi Impenetrable Forest; Gorilla

Gorily ve středu Afriky

Tento nádherný tvor je jedním z nejohroženějších na světě a jen několik set jich žije ve vysoké nadmořské výšce ugandského národního parku Bwindi Impenetrable. Potkáte zde mnoho kvalitních a zkušených průvodců a ke gorilám se s nimi přiblížíte klidně i na pár metrů.

Pantanal

Vodnatá divočina

Představte si prostor, který je více než dvakrát větší než rozloha České republiky a který se rozkládá na území států Brazílie, Bolívie a Paraguaye. Přesně to je rozsáhlá močálovitá krajina Pantanal, které se často přezdívá nejkrásnější bažina světa. Zároveň je tohle místo rájem pro milovníky divoké zvěře. Objevíte zde mnoho druhů ptactva, ale hlavním bodem zájmu je zde především jaguár. K jeho vypátrání vám pomůžou džípy, lodě a místní průvodci.

Lední medvěd blízko města Churchill

Za ledními medvědy do Kanady

Milovníkům chladnějšího podnebí bude vyhovovat výlet na sever. Kanadské městečko Churchill se nachází na břehu Hudsonova zálivu a je známo hlavně díky ledním medvědům. Každý rok zde nějakou dobu tráví více než 500 těchto nádherných stvoření. Nejlépe se zde z větších měst Kanady dostanete letadlem či vlakem a pak už si jen můžete užívat pozorování ledních medvědů, ale i polárních lišek, karibu (severoamerický poddruh soba polárního) a dokonce i vlků. Nemusíte se bát, že by vám hrozilo nějaké nebezpečí, po boku totiž stále budete mít profesionální průvodce.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.