Sociální sítě
Nahoru

Prada začala vyrábět tašky z recyklovaného odpadu z oceánů

Trend, který hýbe světem a nevyhnou se mu ani prémiové značky. Naše země bije na poplach a recyklace všemožného odpadu je nevyhnutelná. Pomalu a jistě si to začínají uvědomovat všichni lidé planety.

Prada nedávno představila vlastní projekt, který nazvala Re-Nylon. V rámci něj má za cíl nahradit do roku 2021 všechen nylon recyklovatelnou a udržitelnou alternativou.

Téměř všechny prémiové značky jsou hrdé na to, že používají kvalitní materiály v podobě nejlepší kůže, hedvábí a kašmíru, a i když Prada využívá spoustu z těchto materiálů, její nejnovější projekt se soustředí hlavně na recyklaci plastů či starých rybářských sítí, které byly vyloveny z oceánů. Z tohoto recyklovaného materiálu teď vyrábí zcela novou kolekci tašek.

Projekt Re-Nylon je součástí širšího úsilí módní značky investovat do udržitelných alternativ. Tašky jsou vyrobeny z materiálu, kterému se říká „ekonyl“. Ten byl vyvinut společností Aquafil, která kombinuje odpad vylovený z oceánu s textilním odpadem a tyto pro životní prostředí škodlivé a znečišťující látky mění v užitečný a kvalitní materiál, který může sloužit lidem v podobě nových produktů.

Prada tento nový postup aplikovala zatím na šest unisex tašek ve svém portfoliu. Každá z nich je opatřena logem ve tvaru trojúhelníku a když už vás taška omrzí, díky „ekonylu“ ji Prada může proměnit na zcela nový produkt.

Móda je odvětvím, které má na znečištění planety velký podíl, takže každý podobný krok má smysl a může snížit negativní dopady módního průmyslu na životní prostředí. Prada oznámila, že do konce roku 2021 plánuje přechod z nylonu na „ekonyl“ a snad si z ní vezmou příklad i ostatní značky.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.