Sociální sítě
Nahoru

Dodge La Femme: Automobil, který byl stvořen primárně pro ženy

V souvislosti s auty a nejrůznějšími speciály je často řeč hlavně o mužích, ale už i v padesátých letech bylo myšleno také na ženy, a to když vznikl unikátní růžový krasavec Dodge La Femme.

Všechno dokonale měkké, spousta zajímavého příslušenství, ale hlavně mnoho růžové barvy. I takto by se dal ve zkratce popsat automobil stvořený pro ženy. Speciální edice Dodge La Femme byla vyráběna v letech 1955–1956 a jednalo se o skutečně unikátní automobil.

Kromě běžné výbavy zde řidičky našly třeba nadýchané koberce, růžový deštník, růžovou kabelku či držák na rtěnku, ale ve skutečnosti ani tyto detaily nepřesvědčily mnoho žen ke koupi vozu. Během dvou let bylo vyrobeno jen 2 500 kusů, z kterých mnoho zůstalo v showroomech autosalonů.

Dnes je však známo jen asi 40 zachovaných kusů z produkce roku 1955 a něco málo přes dvacet vozů z produkce roku 1956. Díky tomu tyto vozy hodně stouply na ceně. Pokud by však tohle auto nikdy nebylo vyrobeno, automobilky by nepřišly na to, že nemá smysl tvořit auta na základě genderu.

Tehdejší reklamní letáky, které upozorňovaly na uvedení vozu

Dodge La Femme byl tak téměř jediným speciálem pro ženy, díky kterému byly přehodnoceny prodejní strategie a bylo zjištěno, že rozdělovat auta svou výbavou a vzhledem na základě pohlaví nemá smysl. Vždyť ono přece stačí, když ta růžová bude na výběr v rámci nabídky metalíz…

Držák na kabelku na místě spolujezdce

Na první pohled bylo jasné, že je tohle auto stvořeno pro ženy

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.