Sociální sítě
Nahoru

Nečekané chutě v teplické restauraci Lagarto J&J

Lagarto J&J je prvorozená restaurace sítě Lagarto kaváren. Koncem května restaurace otevřela v Teplicích dveře svým hostům. Letní provoz byl plný novinek a vývoje. Ten dovedl Lagarto J&J k absolutní dokonalosti. Sever Čech už má svou gastronomickou Mekku.

Otevření bylo koncem května velkolepé. Všichni zaměstnanci, jichž je přes 100, byli na místě. Atmosféra byla dokonalá. Pozitivní energie sálala ze všech přítomných. Majitel Jan Hawelka hýřil vtipem a sebejistotou. Přesně tyto vlastnosti podnik převzal. „Už jsme na to otevírání nových poboček zvyklí. Přestal jsem mít i trému,“ začal svůj projev majitel a zakladatel Jan Hawelka.

Na počátku byla vize. Jan Hawelka vše uchopil do reálných otěží a vznikla první restaurace Lagarto J&J. Klouzavý provoz, který dělá z jednoho prostoru restauraci, kavárnu i bar najednou. Navíc během letních měsíců se otevřela kromě terasového baru se sisha lounge také opalovací party terasa, oddělena od všeho. Jedna restaurace a tolik možností posezení. Moderně uvnitř, na terase s nejhezčím výhledem na Teplice, ve venkovním baru se shisou či jen tak v opalovací relax části. Ano první gastronomický provoz s jízdním řádem v podobě časových úseků s jinou gurmet náplní a také oddělenou terasou na slunění a nejhezčím výhled na Teplice. Společně s drinkem ideální pohled na tento severočeský klenot.

Signature pokrm má již během prvních měsíců svého vítěze a tím je bez pochyby Flank steak s demi-glace, bramborovou slámou a topinambur puré. Tento pokrm a samozřejmě i jiné stojí za návštěvu tohoto výrazně vyčnívajícího místa v severočeském kraji.

Za zmínku stojí určitě polední menu, které je klasicky ve zcela jiné cenové relaci. O to více kvalitativně na výši oproti jiné krajové nabídce. Lze jmenovat třeba kroupetto s houbami či sezónní zeleninový salát s kuřecím masem. Jednoduchost a dokonalost na talíři. Na masovou i vegetariánskou variantu je vždy myšleno.

V půlce července byl spuštěn sharovací program. Ten obnáší sdílený pokrmů, které se umístí doprostřed stolu. Masa, saláty a další delikatesy dokáží sblížit všechny u stolu. Tento zvyk se uchytil v mnoha zemích a poslední dobou se zabydluje v českých podmínkách.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.