Sociální sítě
Nahoru

Nečekané chutě v teplické restauraci Lagarto J&J

Lagarto J&J je prvorozená restaurace sítě Lagarto kaváren. Koncem května restaurace otevřela v Teplicích dveře svým hostům. Letní provoz byl plný novinek a vývoje. Ten dovedl Lagarto J&J k absolutní dokonalosti. Sever Čech už má svou gastronomickou Mekku.

Otevření bylo koncem května velkolepé. Všichni zaměstnanci, jichž je přes 100, byli na místě. Atmosféra byla dokonalá. Pozitivní energie sálala ze všech přítomných. Majitel Jan Hawelka hýřil vtipem a sebejistotou. Přesně tyto vlastnosti podnik převzal. „Už jsme na to otevírání nových poboček zvyklí. Přestal jsem mít i trému,“ začal svůj projev majitel a zakladatel Jan Hawelka.

Na počátku byla vize. Jan Hawelka vše uchopil do reálných otěží a vznikla první restaurace Lagarto J&J. Klouzavý provoz, který dělá z jednoho prostoru restauraci, kavárnu i bar najednou. Navíc během letních měsíců se otevřela kromě terasového baru se sisha lounge také opalovací party terasa, oddělena od všeho. Jedna restaurace a tolik možností posezení. Moderně uvnitř, na terase s nejhezčím výhledem na Teplice, ve venkovním baru se shisou či jen tak v opalovací relax části. Ano první gastronomický provoz s jízdním řádem v podobě časových úseků s jinou gurmet náplní a také oddělenou terasou na slunění a nejhezčím výhled na Teplice. Společně s drinkem ideální pohled na tento severočeský klenot.

Signature pokrm má již během prvních měsíců svého vítěze a tím je bez pochyby Flank steak s demi-glace, bramborovou slámou a topinambur puré. Tento pokrm a samozřejmě i jiné stojí za návštěvu tohoto výrazně vyčnívajícího místa v severočeském kraji.

Za zmínku stojí určitě polední menu, které je klasicky ve zcela jiné cenové relaci. O to více kvalitativně na výši oproti jiné krajové nabídce. Lze jmenovat třeba kroupetto s houbami či sezónní zeleninový salát s kuřecím masem. Jednoduchost a dokonalost na talíři. Na masovou i vegetariánskou variantu je vždy myšleno.

V půlce července byl spuštěn sharovací program. Ten obnáší sdílený pokrmů, které se umístí doprostřed stolu. Masa, saláty a další delikatesy dokáží sblížit všechny u stolu. Tento zvyk se uchytil v mnoha zemích a poslední dobou se zabydluje v českých podmínkách.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.