Sociální sítě
Nahoru

Nečekané chutě v teplické restauraci Lagarto J&J

Lagarto J&J je prvorozená restaurace sítě Lagarto kaváren. Koncem května restaurace otevřela v Teplicích dveře svým hostům. Letní provoz byl plný novinek a vývoje. Ten dovedl Lagarto J&J k absolutní dokonalosti. Sever Čech už má svou gastronomickou Mekku.

Otevření bylo koncem května velkolepé. Všichni zaměstnanci, jichž je přes 100, byli na místě. Atmosféra byla dokonalá. Pozitivní energie sálala ze všech přítomných. Majitel Jan Hawelka hýřil vtipem a sebejistotou. Přesně tyto vlastnosti podnik převzal. „Už jsme na to otevírání nových poboček zvyklí. Přestal jsem mít i trému,“ začal svůj projev majitel a zakladatel Jan Hawelka.

Na počátku byla vize. Jan Hawelka vše uchopil do reálných otěží a vznikla první restaurace Lagarto J&J. Klouzavý provoz, který dělá z jednoho prostoru restauraci, kavárnu i bar najednou. Navíc během letních měsíců se otevřela kromě terasového baru se sisha lounge také opalovací party terasa, oddělena od všeho. Jedna restaurace a tolik možností posezení. Moderně uvnitř, na terase s nejhezčím výhledem na Teplice, ve venkovním baru se shisou či jen tak v opalovací relax části. Ano první gastronomický provoz s jízdním řádem v podobě časových úseků s jinou gurmet náplní a také oddělenou terasou na slunění a nejhezčím výhled na Teplice. Společně s drinkem ideální pohled na tento severočeský klenot.

Signature pokrm má již během prvních měsíců svého vítěze a tím je bez pochyby Flank steak s demi-glace, bramborovou slámou a topinambur puré. Tento pokrm a samozřejmě i jiné stojí za návštěvu tohoto výrazně vyčnívajícího místa v severočeském kraji.

Za zmínku stojí určitě polední menu, které je klasicky ve zcela jiné cenové relaci. O to více kvalitativně na výši oproti jiné krajové nabídce. Lze jmenovat třeba kroupetto s houbami či sezónní zeleninový salát s kuřecím masem. Jednoduchost a dokonalost na talíři. Na masovou i vegetariánskou variantu je vždy myšleno.

V půlce července byl spuštěn sharovací program. Ten obnáší sdílený pokrmů, které se umístí doprostřed stolu. Masa, saláty a další delikatesy dokáží sblížit všechny u stolu. Tento zvyk se uchytil v mnoha zemích a poslední dobou se zabydluje v českých podmínkách.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.