Sociální sítě
Nahoru

Nová gastronomická cesta kolem světa

Šest specialit z různých koutů planety během jednoho oběda či večeře. Parádní gastronomický zážitek nabízí kosmopolitní restaurace The Bistro, umístěná jen pár kroků od náměstí I. P. Pavlova. Cesta kolem světa je určena pro dvojice partnerů či kamarádů, kteří si chtějí užít rozmanitost chutí a kreativitu kuchařů. Ještě dodejme, že levnější cestování už asi nenajdete – neboť kulinární Cesta kolem světa vyjde jen na 990 korun. Dohromady pro dva.

A co všechno návštěvníky příjemné restaurace The Bistro čeká? Na talíři se postupně objeví překvapivá verze krevet, které jsou obalené v kadaif nudlích a podávané s japonskou majonézou, dále se servíruje kreativní verze humusu se praženými lískovými oříšky či slavné čínské Dim sum knedlíčky plněné kachním masem a podávané s hoisin omáčkou.

Další kulinární zážitek nabídne skvostná kombinace tradičního španělského gaspacha s marinovanými krevetami a yuzu kaviárem, potěší také pečená paprika s kozím sýrem a sušenými olivami. Pětici pokrmů ve stylu tapas doplní závěrečná sladká tečka v podobě panna cotty z bílé čokolády a jogurtu, servírovaná s malinovou polévkou a malinami. A pozor: tahle skvostná chuťová kombinace je nebezpečně návyková.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.