Sociální sítě
Nahoru

Nová ostravská koncertní hala Stevena Holla bude skutečným unikátem

Není pochyb o tom, že se z Ostravy v posledních letech stalo město s jednou z nejrozvinutějších kulturních scén Evropy. V těchto dnech se v Ostravě koná známý festival Colours of Ostrava, ale město je domovem mnoha dalších známých festivalů a taktéž kulturních institucí.

Jedním z nejnovějších projektů je nová koncertní hala ve tvaru hudebního nástroje, která vyroste v areálu současného Domu kultury. Architektonickou soutěž na tuto halu vyhrálo studio Steven Holl Architects a Architecture Acts. Ze sedmičlenné poroty dostala tato studia celkem šest hlasů.

Na nové budově spolupracovala také společnost Nagata Acoustics, díky které si až 1300 návštěvníků pravidelně užije jedinečný akustický zážitek. Kromě domácí Janáčkovy filharmonie se zde budou pravidelně pořádat koncerty spousty dalších známých umělců nejen z Česka, ale i z celého světa.

Stavba by měla být dokončena roku 2023 a bude zajímavou formou zakomponována přímo do ostravského Domu kultury – vchod do haly bude od hlavní silnice (ulice 28. října) a nad pravým křídlem Domu kultury se půjde do hlavního sálu, který bude směřovat do parku (Sady Dr. Milady Horákové). Tato kombinace starého a moderního stylu vytvoří dramatický kontrast a bude se tak jistě jednat o jednu z nejzajímavějších kulturních památek Ostravy.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.