Sociální sítě
Nahoru

Jozef Kabaň má na kontě Škodovky, Bugatti Veyron a nyní je šéfdesignérem Rolls-Royce

Málokdo tuší, že hlavním designérem prestižní značky britských automobilů Rolls-Royce je Čechoslovák. Je jím Jozef Kabaň, který již ve 26 letech navrhl celý exteriér supersportu Bugatti Veyron.

Jozef Kabaň nemá na kontě jen donedávna nejrychlejší a nejdražší sériově vyrobené auto, kterým Bugatti Veyron bylo, ale několik let byl také šéfdesignérem české Škody, kde se podepsal pod všechny modely od Fabie až po Kodiaq. A jelikož designéři pracují s novými modely dlouho před tím, než spatří světlo světa, Kabaňův rukopis ponese ještě i nová Octavie. Nějakou dobu tento uznávaný designér pracoval také pro Audi a stál i v čele týmu designérů značky BMW.

Jozef Kabaň je nyní šéfdesignérem značky Rolls-Royce

Letos je panu Kabaňovi 46 let a v rámci jeho kariéry přijal vskutku lukrativní nabídku, a to stát se šéfdesignérem značky Rolls-Royce. Neexistuje mnoho podobných a lepších značek, které si ve světě automobilů můžete pořídit.

Podepsal se také na sporťáku Bugatti Veyron

Ačkoliv se jedná o jistě atraktivní zkušenost, Jozef Kabaň se v Rolls-Royce bude muset poprat s trochu konzervativním přístupem, co se designu týče. Přeci jen si značka již více než 100 let zachovává stejné linie svých automobilů, které zkrátka drží tradici.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.