Sociální sítě
Nahoru

Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko. Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání celoročně se sezónními obměnami.

Hotely Akademie ve svých restauracích počátkem srpna zavádí jednotné moravské degustační menu. Moderně pojatá tradice, která dělá z typických moravských pokrmů gastronomický zážitek. „Rád bych tímto menu ukázal lidem, že moravská kuchyně není nudná a těžká. Je v ní tolik chutí, které každého překvapí,“ říká k menu executive chef Petr Svoreň.

Menu: Amuse bouche

Váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med, brioška

Zeleninová krémová polévka s pěnou ze zauzeného mléka

Kachní prsa ve vakuu, hráškové krupeto

Pupík 55, brambory, křen

Jogurtový tažený štrúdl s jablky

Cena moravského menu je také jednotná ve všech provozech. 5-chodové moravské degustační menu stojí 550 Kč. Jedinečný zážitek po cestě na D1 v Choceradech, v konferenčním centru v Ostravě, v hotelu připomínající zámek kousek od Olomouce, ve vinařství ve Velkých Pavlovicích, v rodinném hotelu s vinným sklípkem ve Velkých Bílovicích.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.