Sociální sítě
Nahoru

Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko. Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání celoročně se sezónními obměnami.

Hotely Akademie ve svých restauracích počátkem srpna zavádí jednotné moravské degustační menu. Moderně pojatá tradice, která dělá z typických moravských pokrmů gastronomický zážitek. „Rád bych tímto menu ukázal lidem, že moravská kuchyně není nudná a těžká. Je v ní tolik chutí, které každého překvapí,“ říká k menu executive chef Petr Svoreň.

Menu: Amuse bouche

Váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med, brioška

Zeleninová krémová polévka s pěnou ze zauzeného mléka

Kachní prsa ve vakuu, hráškové krupeto

Pupík 55, brambory, křen

Jogurtový tažený štrúdl s jablky

Cena moravského menu je také jednotná ve všech provozech. 5-chodové moravské degustační menu stojí 550 Kč. Jedinečný zážitek po cestě na D1 v Choceradech, v konferenčním centru v Ostravě, v hotelu připomínající zámek kousek od Olomouce, ve vinařství ve Velkých Pavlovicích, v rodinném hotelu s vinným sklípkem ve Velkých Bílovicích.

Více z rubriky Degustace

  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.