Sociální sítě
Nahoru

Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko. Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání celoročně se sezónními obměnami.

Hotely Akademie ve svých restauracích počátkem srpna zavádí jednotné moravské degustační menu. Moderně pojatá tradice, která dělá z typických moravských pokrmů gastronomický zážitek. „Rád bych tímto menu ukázal lidem, že moravská kuchyně není nudná a těžká. Je v ní tolik chutí, které každého překvapí,“ říká k menu executive chef Petr Svoreň.

Menu: Amuse bouche

Váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med, brioška

Zeleninová krémová polévka s pěnou ze zauzeného mléka

Kachní prsa ve vakuu, hráškové krupeto

Pupík 55, brambory, křen

Jogurtový tažený štrúdl s jablky

Cena moravského menu je také jednotná ve všech provozech. 5-chodové moravské degustační menu stojí 550 Kč. Jedinečný zážitek po cestě na D1 v Choceradech, v konferenčním centru v Ostravě, v hotelu připomínající zámek kousek od Olomouce, ve vinařství ve Velkých Pavlovicích, v rodinném hotelu s vinným sklípkem ve Velkých Bílovicích.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.