Sociální sítě
Nahoru

Degustační menu od Petra Svoreně potěší Moravu

Executive chef Petr Svoreň je mentorem všech Hotelů Akademie. Pod svými křídly má hned 5 provozů. Není divu, že v dálnicovém kruhu Ostrava, Olomouc, Velké Pavlovice, Velké Bílovice a Chocerady je jako doma. Každý den v týdnu tráví na jiném hotelu, tak aby jeho osobní péče byla dokonalá. Nyní všechny restaurace mají jednotné pojítko. Je jím nové moravské degustační menu, které bude k dostání celoročně se sezónními obměnami.

Hotely Akademie ve svých restauracích počátkem srpna zavádí jednotné moravské degustační menu. Moderně pojatá tradice, která dělá z typických moravských pokrmů gastronomický zážitek. „Rád bych tímto menu ukázal lidem, že moravská kuchyně není nudná a těžká. Je v ní tolik chutí, které každého překvapí,“ říká k menu executive chef Petr Svoreň.

Menu: Amuse bouche

Váleček z jemného kozího sýra, oříšky, med, brioška

Zeleninová krémová polévka s pěnou ze zauzeného mléka

Kachní prsa ve vakuu, hráškové krupeto

Pupík 55, brambory, křen

Jogurtový tažený štrúdl s jablky

Cena moravského menu je také jednotná ve všech provozech. 5-chodové moravské degustační menu stojí 550 Kč. Jedinečný zážitek po cestě na D1 v Choceradech, v konferenčním centru v Ostravě, v hotelu připomínající zámek kousek od Olomouce, ve vinařství ve Velkých Pavlovicích, v rodinném hotelu s vinným sklípkem ve Velkých Bílovicích.

Více z rubriky Degustace

  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
  • Alcron přichystal na září unikátní gala večeři

    Ve středu 18. září 2019 se v hotelu Alcron uskuteční vskutku unikátní gala večeře . Kromě výborných až dech beroucích pokrmů...

    Jan Pešek27.8.2019
  • Asie od A do Z

    Jednou z nejautentičtějších asijských restaurací u nás je bez pochyby Café Buddha v Balbínově ulici. Je to díky česko – asijskému...

    Jan Pešek27.8.2019
  • Festival dobrého vína a kvalitní gastronomie už tuto sobotu

    Stále nemáte plány na tento víkend? Zavítejte na zámek Letovice, kde se koná festival, jehož hlavní myšlenkou je dobré víno a...

    Jan Witek26.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
  • Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

    Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš...

    Jan Pešek27.5.2019
  • Maso v La Rotondě

    Restaurace La Rotonde, která se nachází v zadním traktu hotelu Alcron počátkem května přichází se změnou konceptu po všech stránkách. Co...

    Jan Pešek14.5.2019
  • Festival Praha pije víno oslaví osmitisící ročník vína

    Festival Praha pije víno, vinařský festival autentických vín, který patří k největším v Evropě, se od 24. do 25. května 2019...

    Jan Pešek9.5.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.