Sociální sítě
Nahoru

Polévková Olympiáda v Babiččině zahradě

Celé dva měsíce bude trvat unikátní gastronomická soutěž v oblíbené průhonické restauraci Babiččina zahrada. V polévkové olympiádě proti sobě nastoupí dvanáct prvotřídních světových polévek. A samotní hosté během podzimu rozhodnou, která z nich je ta nejlepší.

Zápolení světových polévek bude probíhat v září a říjnu, přičemž každá soutěžící polévka bude v nabídce dva týdny. Na začátku listopadu už bude jasné, jakou polévku milují Češi nejvíce. I když z bohaté kolekce českých polévek budou na Olympiádu vyslány jen tři – a sice jihočeská kulajda, tradiční dršťková polévka a samozřejmě svatební stálice v podobě hovězího vývaru s játrovými knedlíčky.

A jaká bude jejich konkurence? Slovensko vysílá do boje slavný silvestrovský životabudič v podobě kapustnice, za Maďarsko startuje pikantní rybí halászlé, Rakousko nasadí legendární vídeňský dýňový krém, zatímco italskou kuchyni bude reprezentovat minestrone. Země Galského kohouta posílá do boje polévky dvě, a sice populární cibulačku a lahodný pórkový krém vichyssoise.

Poslední tři polévky do finálové dvanáctky dodalo Španělsko, odkud pochází studená zeleninová polévka gazpacho, Ukrajina se svým fantastickým borščem a gurmety oblíbené Thajsko, kde se zase zrodila pikantní polévka plná exotických vůní a chutí s názvem Tom Yam.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.