Sociální sítě
Nahoru

Polévková Olympiáda v Babiččině zahradě

Celé dva měsíce bude trvat unikátní gastronomická soutěž v oblíbené průhonické restauraci Babiččina zahrada. V polévkové olympiádě proti sobě nastoupí dvanáct prvotřídních světových polévek. A samotní hosté během podzimu rozhodnou, která z nich je ta nejlepší.

Zápolení světových polévek bude probíhat v září a říjnu, přičemž každá soutěžící polévka bude v nabídce dva týdny. Na začátku listopadu už bude jasné, jakou polévku milují Češi nejvíce. I když z bohaté kolekce českých polévek budou na Olympiádu vyslány jen tři – a sice jihočeská kulajda, tradiční dršťková polévka a samozřejmě svatební stálice v podobě hovězího vývaru s játrovými knedlíčky.

A jaká bude jejich konkurence? Slovensko vysílá do boje slavný silvestrovský životabudič v podobě kapustnice, za Maďarsko startuje pikantní rybí halászlé, Rakousko nasadí legendární vídeňský dýňový krém, zatímco italskou kuchyni bude reprezentovat minestrone. Země Galského kohouta posílá do boje polévky dvě, a sice populární cibulačku a lahodný pórkový krém vichyssoise.

Poslední tři polévky do finálové dvanáctky dodalo Španělsko, odkud pochází studená zeleninová polévka gazpacho, Ukrajina se svým fantastickým borščem a gurmety oblíbené Thajsko, kde se zase zrodila pikantní polévka plná exotických vůní a chutí s názvem Tom Yam.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.