Sociální sítě
Nahoru

Jak vydělat miliony hraním počítačových her?

Díky počítačovým hrám si můžete přijít na pořádný balík peněz, a to nemusíte být zrovna jejich vývojáři. Své o tom ví dva čeští kluci ve věku 14 a 16 let, kteří se před nedávnem zúčastnili světového šampionátu hry Fortnite.

Šampionát se konal v newyorském Flushing Meadows, což je místo známé hlavně kvůli tenisovému turnaji. Tento stadion však na chvíli patřil také počítačovým nadšencům. Ke konci července se zde ukázali mimo jiné šestnáctiletý Richard „Skailer“ Janeček a čtrnáctiletý Martin „Marteen“ Pátek z Česka. Starší z kluků studuje elektrikáře na střední škole a ten mladší bude teprve začínat poslední ročník základky.

Například mladému Janečkovi už jen postup do finále přinesl krásných 52 tisíc dolarů, což je více než milion korun. Do finále lze postoupit na základě úspěchu v kvalifikačních turnajích, které začaly již v dubnu.

Ve finále se však hraje o daleko větší peníze. Dohromady si všichni finalisté rozdělili až 30 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 687 milionů korun. Celé tři miliony dolarů si odnesl vítěz sólové kategorie, a i kdybyste v turnaji skončili nejhůř, stále si odnesete krásných 50 tisíc dolarů, tedy zhruba 1 150 000 korun.

Přesně tuhle částku si odnesli oba čeští kluci, a to i když starší z hráčů obsadil 22. pozici a mladší 95. Od 20. až do 100. místa byla totiž odměna pro všechny stejná. I tak je to docela slušný výdělek za hraní „obyčejné“ počítačové hry, nemyslíte?

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.