Sociální sítě
Nahoru

Kam se v Praze vydat za pořádným masem?

Psal se rok 2009, když se v pražských Holešovicích otevřela první restaurace Stejkárna. O několik let později byla otevřena Stejkárna Orionka a my jsme se vydali prozkoumat zatím poslední restauraci pod jejích hlavičkou, Maso a Kouř by Stejkárna.

Restaurace se nachází v pražských Řepích na místě, kde byla původně provozována Slovenská koliba. Prostory restaurace byly zrekonstruovány a v interiéru je nyní částečně ponecháno dřevěné obložení a co je ještě podstatnější, tak otevřené ohniště uprostřed, které tvoří dominantu celého prostoru, společně s rezavým obkladem baru a zdí v kontrastu se dřevem a betonem.

Interiér navrhovaly Klára Voráčková a Lucie Širůčková, které stojí za tímto novým konceptem: “Použily jsme materiály, které máme rády a které si na nic „nehrají“ a nic nenapodobují, jako třeba kovové nosníky, dřevěné trámy, betonovou podlahu apod. V konceptu jsme vycházely z 10 let zkušeností s provozem restaurací Stejkárna, který jsme doplnily o postupy, na které v centru není prostor – staření masa, uzení steaků a další věci, které budou teprve následovat.”

Je jasné, že se člověk musí v restauraci cítit dobře a příjemně, a to interiér restaurace Maso a Kouř splňuje na jedničku, ale důležité je také to, zda najdou uspokojení i chuťové pohárky. My jsme si za hlavní jídlo zvolili vyzrálý Black Onyx Rib Eye steak na kosti, který byl naprosto bezkonkurenční, ale na výběr jsou i další pokrmy provoněné kouřem z udírny či grilu. Nechybí další kvalitní druhy masa, burgery, a to i ve vegetariánské variantě, ale také výborné saláty. Velmi se nám líbil velký výběr omáček a kvalitních vín nejen od českých vinařů.

Maso a Kouř je restaurace, kam můžete vyrazit na obchodní oběd, rodinnou večeři, nebo si zde uspořádat oslavu. Ať už zde pozvete kohokoliv, jistě dojde k příjemnému překvapení. Více informací a kompletní menu restaurace najdete na www.masoakour.cz.

 

FOTO: Kristína Odermatt

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.