Sociální sítě
Nahoru

Kam se v Praze vydat za pořádným masem?

Psal se rok 2009, když se v pražských Holešovicích otevřela první restaurace Stejkárna. O několik let později byla otevřena Stejkárna Orionka a my jsme se vydali prozkoumat zatím poslední restauraci pod jejích hlavičkou, Maso a Kouř by Stejkárna.

Restaurace se nachází v pražských Řepích na místě, kde byla původně provozována Slovenská koliba. Prostory restaurace byly zrekonstruovány a v interiéru je nyní částečně ponecháno dřevěné obložení a co je ještě podstatnější, tak otevřené ohniště uprostřed, které tvoří dominantu celého prostoru, společně s rezavým obkladem baru a zdí v kontrastu se dřevem a betonem.

Interiér navrhovaly Klára Voráčková a Lucie Širůčková, které stojí za tímto novým konceptem: “Použily jsme materiály, které máme rády a které si na nic „nehrají“ a nic nenapodobují, jako třeba kovové nosníky, dřevěné trámy, betonovou podlahu apod. V konceptu jsme vycházely z 10 let zkušeností s provozem restaurací Stejkárna, který jsme doplnily o postupy, na které v centru není prostor – staření masa, uzení steaků a další věci, které budou teprve následovat.”

Je jasné, že se člověk musí v restauraci cítit dobře a příjemně, a to interiér restaurace Maso a Kouř splňuje na jedničku, ale důležité je také to, zda najdou uspokojení i chuťové pohárky. My jsme si za hlavní jídlo zvolili vyzrálý Black Onyx Rib Eye steak na kosti, který byl naprosto bezkonkurenční, ale na výběr jsou i další pokrmy provoněné kouřem z udírny či grilu. Nechybí další kvalitní druhy masa, burgery, a to i ve vegetariánské variantě, ale také výborné saláty. Velmi se nám líbil velký výběr omáček a kvalitních vín nejen od českých vinařů.

Maso a Kouř je restaurace, kam můžete vyrazit na obchodní oběd, rodinnou večeři, nebo si zde uspořádat oslavu. Ať už zde pozvete kohokoliv, jistě dojde k příjemnému překvapení. Více informací a kompletní menu restaurace najdete na www.masoakour.cz.

 

FOTO: Kristína Odermatt

Více z rubriky Gastro

  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Omáčková olympiáda v Babiččině zahradě

    Češi jsou omáčkoví. A nejlepší je… Svíčková, chtělo by se dodat, ale je to opravdu tak? Přestože svíčková patří k národním...

    Jan Pešek22.1.2020
  • Prague Wine Week 2020: Týden vína v Praze

    V týdnu od 27. ledna do 2. února 2020 se Praha stane dějištěm dvanáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2020....

    Jan Pešek21.1.2020
  • Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

    Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto...

    Jan Pešek21.1.2020
  • Kosmopolitní bistro na druhou

    The Bistro v Londýnské ulici je známé svou kosmopolitní kuchyní a členitým interiérem. Bistronomická restaurace na I.P. Pavlova láká své hosty...

    Jan Pešek20.1.2020
  • Nejkrásnější dezert v Krkonoších

    Překvapí, rozesměje a potěší. O vizuálně i chuťově unikátním dezertu už si povídá celý Špindlerův Mlýn. Nemusíte chodit do hor za...

    Jan Pešek15.1.2020
  • Za zdravým masem do Tritonu

    Restaurace Triton na Václavském náměstí vyniká svou historií promítnutou do krápníkového interiéru, který býval herním klubem Voskovce s Werichem či Vlasty...

    Jan Pešek13.1.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Francouzská tradice v pekařství PAUL

    Kdo by neznal jména Kašpar, Melichar a Baltazar! Tradice svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna, se dodnes dodržuje v...

    Jan Pešek27.12.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.