Sociální sítě
Nahoru

Kam se v Praze vydat za pořádným masem?

Psal se rok 2009, když se v pražských Holešovicích otevřela první restaurace Stejkárna. O několik let později byla otevřena Stejkárna Orionka a my jsme se vydali prozkoumat zatím poslední restauraci pod jejích hlavičkou, Maso a Kouř by Stejkárna.

Restaurace se nachází v pražských Řepích na místě, kde byla původně provozována Slovenská koliba. Prostory restaurace byly zrekonstruovány a v interiéru je nyní částečně ponecháno dřevěné obložení a co je ještě podstatnější, tak otevřené ohniště uprostřed, které tvoří dominantu celého prostoru, společně s rezavým obkladem baru a zdí v kontrastu se dřevem a betonem.

Interiér navrhovaly Klára Voráčková a Lucie Širůčková, které stojí za tímto novým konceptem: “Použily jsme materiály, které máme rády a které si na nic „nehrají“ a nic nenapodobují, jako třeba kovové nosníky, dřevěné trámy, betonovou podlahu apod. V konceptu jsme vycházely z 10 let zkušeností s provozem restaurací Stejkárna, který jsme doplnily o postupy, na které v centru není prostor – staření masa, uzení steaků a další věci, které budou teprve následovat.”

Je jasné, že se člověk musí v restauraci cítit dobře a příjemně, a to interiér restaurace Maso a Kouř splňuje na jedničku, ale důležité je také to, zda najdou uspokojení i chuťové pohárky. My jsme si za hlavní jídlo zvolili vyzrálý Black Onyx Rib Eye steak na kosti, který byl naprosto bezkonkurenční, ale na výběr jsou i další pokrmy provoněné kouřem z udírny či grilu. Nechybí další kvalitní druhy masa, burgery, a to i ve vegetariánské variantě, ale také výborné saláty. Velmi se nám líbil velký výběr omáček a kvalitních vín nejen od českých vinařů.

Maso a Kouř je restaurace, kam můžete vyrazit na obchodní oběd, rodinnou večeři, nebo si zde uspořádat oslavu. Ať už zde pozvete kohokoliv, jistě dojde k příjemnému překvapení. Více informací a kompletní menu restaurace najdete na www.masoakour.cz.

 

FOTO: Kristína Odermatt

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.