Psal se rok 2009, když se v pražských Holešovicích otevřela první restaurace Stejkárna. O několik let později byla otevřena Stejkárna Orionka a my jsme se vydali prozkoumat zatím poslední restauraci pod jejích hlavičkou, Maso a Kouř by Stejkárna.
Restaurace se nachází v pražských Řepích na místě, kde byla původně provozována Slovenská koliba. Prostory restaurace byly zrekonstruovány a v interiéru je nyní částečně ponecháno dřevěné obložení a co je ještě podstatnější, tak otevřené ohniště uprostřed, které tvoří dominantu celého prostoru, společně s rezavým obkladem baru a zdí v kontrastu se dřevem a betonem.
Interiér navrhovaly Klára Voráčková a Lucie Širůčková, které stojí za tímto novým konceptem: “Použily jsme materiály, které máme rády a které si na nic „nehrají“ a nic nenapodobují, jako třeba kovové nosníky, dřevěné trámy, betonovou podlahu apod. V konceptu jsme vycházely z 10 let zkušeností s provozem restaurací Stejkárna, který jsme doplnily o postupy, na které v centru není prostor – staření masa, uzení steaků a další věci, které budou teprve následovat.”
Je jasné, že se člověk musí v restauraci cítit dobře a příjemně, a to interiér restaurace Maso a Kouř splňuje na jedničku, ale důležité je také to, zda najdou uspokojení i chuťové pohárky. My jsme si za hlavní jídlo zvolili vyzrálý Black Onyx Rib Eye steak na kosti, který byl naprosto bezkonkurenční, ale na výběr jsou i další pokrmy provoněné kouřem z udírny či grilu. Nechybí další kvalitní druhy masa, burgery, a to i ve vegetariánské variantě, ale také výborné saláty. Velmi se nám líbil velký výběr omáček a kvalitních vín nejen od českých vinařů.
Maso a Kouř je restaurace, kam můžete vyrazit na obchodní oběd, rodinnou večeři, nebo si zde uspořádat oslavu. Ať už zde pozvete kohokoliv, jistě dojde k příjemnému překvapení. Více informací a kompletní menu restaurace najdete na www.masoakour.cz.
FOTO: Kristína Odermatt