Sociální sítě
Nahoru

Nový Chevrolet Corvette Stingray vyrazí dech všem milovníkům hudby

Nejen design a skvělý výkon motoru. Výrobci aut se musí soustředit na daleko víc věcí, aby se ve velké konkurenci stali jedinečnými. Nový model Chevrolet Corvette Stingray vsadil na vyladěnou hudbu, v rámci které nabídne něco zcela jedinečného.

Konstruktéři se rozhodli do automobilu zabudovat jeden z nejvýkonnějších audiosystémů společnosti Bose. Dominantní tak už nebude pouze pořádný zvuk osmiválce, ale také zvuk, který se bude linout z reproduktorů. A na jakou technologii zvuku se hudební fanoušci mohou těšit?

Jedná se o zcela nový zvukový systém Corvette Bose Performance Series. Tento prémiový zvukový systém je vybaven 14 reproduktory a dle Bose je to nejvíce reproduktorů, kolik značka kdy použila ve dvoumístném coupé. Zástupci společnosti Bose sdělili, že v roce 2020, kdy se nový Chevrolet Corvette Stingray objeví na trhu, půjde vůbec o nejhlasitější a nejčistší zvuk, který byl kdy v automobilech použit.

V čem je tento systém tak unikátní? Mark Armitage ze společnosti Bose říká: „Naším prvořadým cílem bylo úzce spolupracovat s Chevrolet, abychom dosáhli co nejlepšího zvukového zážitku pro model Corvette Stingray, s využitím pokročilé technologie zpracování signálu a ladících nástrojů. Jak se ukázalo, 14 reproduktorů je pro nás to pravé číslo, abychom dosáhli nejlepšího výsledku. Dva z těchto reproduktorů jsou 10palcové subwoofery, které jsou umístěny ve dveřích, které mají uvnitř speciální otvory a slouží jako obří basové skříně. Naši lidé strávili vývojem tohoto nového systému tři roky.“

Také už se nemůžete dočkat, až uslyšíte svou oblíbenou hudbu z reproduktorů nového Chevroletu Corvette Stingray? Model bude dostupný během roku 2020 a jeho základní cena se pohybuje okolo 60 000 dolarů, což je zhruba 1 400 000 Kč. To je však cena modelu bez prémiové verze ozvučení, ta bude známá až začátkem příštího roku. V Česku sice oficiální zastoupení značky Chevrolet chybí, ale modely vozů se dají skrze dealery sehnat i u nás, případně v sousedních zemích.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.