Sociální sítě
Nahoru

Green Resort – nové město, které v Gruzii postaví Češi

Zlaté české ručičky se nezapřou a možná i díky tomu v Gruzii pod vedením Čechů vyroste nový unikátní projekt na břehu Černého moře nedaleko města Kobuleti. Na zhruba 400 hektarech vznikne město pro až 10 tisíc lidí.

Nebude se jednat o jen tak ledajaké městečko. Vše je plánováno jako luxusní komplex, v rámci kterého bude provozován i hotel, restaurace, fotbalové či golfové hřiště nebo také lázeňské centrum. Budoucí nájemníci mají možnost vybrat si bydlení v apartmánech nebo v jednom ze třech stovek domů.

Rozpočet na celou stavbu by se mohl vyšplhat až na dvě miliardy eur a návrh tohoto resortu mají na starosti architektonická studia Chybík + Krištof a AiD team. Za Green Resortem stojí tři čeští a jeden slovensko-gruzínský podnikatel. Radek Brázda a Levan Šerazadišvili spoluvlastní společnost L&R Company, se kterou už několik domů na pobřeží Černého moře postavili a investováním do nemovitostí se již nějakou dobu zabývají. Další dva podnikatelé pocházejí z Hranic na Moravě a jsou jimi Marek Šak a Roman Vývoda.

Stavbu povede česká firma H2O Group Libora Vlasáka, která již podobné projekty stavěla například v Saúdské Arábii. Původně se mělo jednat jen o resort, který bude sloužit jako místo k odpočinku, postupně se však z tohoto projektu vytvořilo město, které má všechno, co by pravému městu nemělo chybět – náměstí, hlavní bulvár, obchody, restaurace, školy, školky a mnoho dalšího.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.