Sociální sítě
Nahoru

Jeden z nejvýkonnějších kabrioletů na trhu – Lister LFT-C

Automobil značky Lister LFT-C neboli upravený Jaguar F-Type bez střechy. To je doslova ďábelský automobil britského úpravce Lister, který nedávno ukázal první dokončený exemplář.

Ptáte se, proč ďábelský? Jedním z důvodů je agresivní vzhled tohoto vozidla, které bude na silnicích rozhodně budit respekt, ale je to také výkon, který má přesně 666 koní a dostane vás až na rychlost 330 km/h. Navíc na první stovku se dostanete pod tři sekundy.

Původní Jaguar F-Type SVR Cabriolet má „pouze“ 575 koní (423 kW) a tak se jej britský úpravce rozhodl upravit a vytvořit verzi označovanou jako LFT-C. Tato verze navazuje na kupé Lister LFT-666, které bylo vyrobeno v limitované edici 99 kusů.

Na vozidle byly v rámci přestavby vyměněny některé části karoserie za karbonové díly, a to včetně nárazníků. O něco širší jsou nyní i karbonové blatníky a v rámci designu nejvíce zaujme změněná maska chladiče, nová kola a taktéž tmavě zelený lak se žlutými prvky. Interiér vozu zaujme ručně prošívanou kůží Nappa, která obsahuje stejné kontrastní žluté prvky, které můžeme pozorovat na karoserii.

Jedná se o nejvýkonnější kabriolet v historii Listeru a společnost jich plánuje vyrobit pouze 10 kusů. Cena by se měla pohyboval někde okolo 3,95 milionu korun a v rámci ní získáte mimo jiné  i sedmiletou záruku přímo od značky Lister.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.