Sociální sítě
Nahoru

Konečně elektrické kolo, které nevypadá jako elektrické kolo

Světlo světa spatřilo nové elektrické kolo, jehož motor a baterie jsou uschovány v rámu z uhlíkových vláken a díky tomu vypadá skutečně elegantně, a navíc nabídne pořádný výkon. Toto elektrokolo je pouze pro skutečné fajnšmekry.

V poslední době jsme svědky rozvoje elektrického pohonu u mnoha nejrůznějších dopravních prostředků. Ať už jsou to mnohými neoblíbené elektrické koloběžky, na kterých se lidé prohánějí ve městech celého světa, elektrické automobily, které znamenají obrovskou revoluci v dopravě nebo také elektrokola, která díky bikesharingovým společnostem také zaplavila ulice mnohých měst.

Kalifornská společnost Specialized však vyvinula elektrokolo S-Works Turbo Creo SL-Founder’s Edition, jehož motor ani baterie nepůsobí jako nevzhledné „nádory“ na rámu kola, ale jsou uschovány přímo uvnitř rámu z uhlíkových vláken a objeví je jen opravdu pozorný člověk.

To však neznamená, že by kolo nějakým způsobem ztrácelo na výkonu. Motoru SL 1.1., který vyvinula přímo společnost Specialized, nabízí tichou a silnou asistenci, díky které se jezdec dokáže dostat na rychlost až 45 km/h s dojezdem až 130 kilometrů. Díky použití lehkých materiálů váží toto elektrokolo jen necelých 12 kilogramů, zatímco ostatní elektrokola jsou na tom daleko hůře a váží většinou přes dvacet kilo.

Navíc se jedná o chytré kolo, které můžete propojit s vaším smartphonem a okamžitě máte v mobilu veškerá data o jízdě. Volit lze třeba i jízdní režim – na výběr je režim eko, sport či turbo asistent. Nechybí ani nastavitelný tlumič, který zajistí pohodlnou jízdu i přes nerovnosti. Všechny tyto vymoženosti však něco stojí a zrovna tohle kolo, které vychází pouze v limitované edici 250 kusů, pořídíte za 380 000 Kč.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.