Sociální sítě
Nahoru

Značka Bugatti představila nový nejdražší automobil světa

Během nedávné akce Concours ďElegance na Pebble Beach v USA byl již poněkolikáté ukázán nový nejdražší automobil světa – Bugatti La Voiture Noire, jež si nyní pořídil zatím neznámý kupec za 18,7 milionu dolarů (zhruba 430 milionů Kč).

Francouzská značka Bugatti spadá pod koncern Volkswagen a je známá pro svá superrychlá a drahá auta. Automobil Bugatti La Voiture Noire vyrobila ke 110. výročí založení firmy, a to pouze v jednom jediném kusu.

Automobil má vyjadřovat poctu staršímu modelu Bugatti Type 57SC Atlantic z roku 1930. Jednalo se o jeden z nejvíce ikonických vozů značky a jinak tomu není ani v případě modelu La Voiture Noire, který si zasloužil titul nejdražšího auta světa a jeho hodnota do budoucna pravděpodobně ještě stoupne.

Pod kapotou se nachází ohromující osmilitrový motor Quad Turbo W-16 s výkonem až 1 500 koní. Díky němu se automobil z 0 na 100 dostane za 2,5 sekundy. Maximální rychlost modelu je 261 km/h.

Designér značky Bugatti, Achim Anscheidt, se nechal slyšet, že model Bugatti La Voiture Noire není jen automobil, ale hotové umělecké dílo, které si drží stejnou prestiž jako další exkluzivní značky pocházející z Francie.

Kdo se stal novým majitelem tohoto vozu? Je to zatím tajné, ale probíhaly spekulace o tom, že si tento kousek pořídil Cristiano Ronaldo, který fámu později popřel, ale ve hře je i Floyd Mayweather či Ferdinand Piech, což je bývalý předseda představenstva Volkswagenu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.