Sociální sítě
Nahoru

Ve spojení s přírodou aneb Představujeme nový rwandský safari resort

Společnost Singita, která se specializuje na prémiové safari resorty a její služby pravidelně využívají známé celebrity, podnikatelé, ale třeba i prezidenti, nedávno otevřela nový projekt Kwitonda Lodge v Národním parku Volcanoes v africké Rwandě.

Jedná se o velmi vzácné prostředí, jelikož zde žijí kriticky ohrožené gorily horské, ale třeba také kočkodani zlatí. Díky tomuto resortu budete nejen gorilám, ale i mnoha dalším zvířatům doslova na dosah ruky.

Navíc se ubytováním v Kwitonda Lodge budete podílet na dobré věci. Společnost Singita dlouhé roky bojuje za zachování přirozených prostředí pro zvířata v Tanzanii, Jižní Africe, Zimbabwe, Rwandě a dalších zemích.

Poslední otevřený resort ve Rwandě má za cíl obnovit, zalesnit a udržovat přirozenou integritu Národního parku Volcanoes, kde žije více než třetina velmi ohrožených goril horských a tím jim pomoct k dalšímu rozmnožení.

Kwitonda Lodge se rozprostírá na území o rozloze 178 hektarů a klientům nabídne intimní kontakt s okolní krajinou a živočichy, ale také pocit osamělosti v přírodě. Každý z osmi luxusních apartmánů se může pochlubit pohodlnými pohovkami a postelemi, vnitřním i venkovním krbem, vyhřívaným bazénem a nádherným výhledem na okolní sopky. Nechybí samozřejmě ani špičkové služby a servis.

Na stavbě se podílelo více než 500 místních řemeslníků a stavitelů. Ti zhotovili třeba ručně tkané a působivé stropy a na stavbu zdí použili ručně vypálené terakotové cihly – vše podle tradičních kultur a řemesel tamní oblasti. Díky tomu se zde budete cítit jako součást komunity.

Ceny začínají na 1 495 dolarech za osobu a noc, tedy zhruba 35 000 Kč. V nabídce jsou transfery z nejbližších letišť, a to buď za pomocí autobusů či vrtulníku.

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.