Sociální sítě
Nahoru

Virgin Galactic představuje prémiový letištní salónek pro vesmírné cestovatele

První turistické lety do vesmíru se blíží a společnost Virgin Galactic, kterou vlastní známý podnikatel Richard Branson, nedávno představila, jak budou vypadat její pohodlné letištní salonky se špičkovým vybavením a službami.

„Vesmírné letiště“ se nachází v Bransonově Spaceport America v Novém Mexiku a brzo se v nich sejdou cestující, z nichž každý zaplatil minimálně 200 000 dolarů, což je zhruba 4,6 milionu korun. Co za tuto cenu dostanou? Jízdu nadzvukovou raketou, se kterou se podívají do vesmíru letem trvajícím 90 minut.

Fotografie z prvotřídního lounge zobrazují velkou kavárnu vyrobenou z podsvíceného italského mramoru vznášejícího se nad ručně ořezávaným dubem. Moderní pohovky lemují okna, z kterých je nádherný panoramatický výhled na okolní poušť. V areálu nechybí řídící středisko, pracovní prostor pro piloty a briefingové středisko.

Stovky lidí momentálně čekají, aby se proletěly vysokorychlostním vesmírným letadlem Virgin Galactic a Branson, který společnost založil v roce 2004, plánuje být prvním turistou na palubě vesmírného letadla. Společnost uvedla, že má nyní naplánovány další zkušební lety a s klienty bude připravena začít létat v první polovině roku 2020.

Bransovona společnost již více než patnáct let buduje a testuje své kosmické letadlo v kalifornské Mohavské poušti. Nyní společnost Virgin Galactic říká, že je připravena splnit svůj slib a z Nového Mexika učinit hlavní turistické místo do vesmíru, což může být pro místní ekonomiku velkým přínosem. Otázkou je, zda se najde tolik majetných a po vesmíru toužících turistů, kteří zaplatí nemalé částky za letenky, aby se tento velmi drahý výzkum vůbec vyplatil. Virgin Galactic totiž není jedinou podobnou společností. Jejím přímým konkurentem je třeba společnost Blue Origin, kterou vlastní nejbohatší člověk na světě a majitel Amazonu – Jeff Bezos. Kdo z nich se do vesmíru dostane jako první?

Více z rubriky Adrenalin

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.