Sociální sítě
Nahoru

Asie od A do Z

Jednou z nejautentičtějších asijských restaurací u nás je bez pochyby Café Buddha v Balbínově ulici. Je to díky česko – asijskému personálu, majiteli a šéfkuchaři v jedné osobě Štěpánovi Návratovi, který má asijskou kuchyni rád a naučil se díky pravidelným cestám na východ porozumění této kulinářské kultuře. Cítí pokoru a váží si kvalitních dodavatelů, jejichž produkty může garantovat svým hostům tížený gastronomický zážitek. Nově s podzimem přichází degustační menu, které provede každého hosta asijskou kuchyní od A do Z.

Café Buddha Balbínova patří mezi nejúžasnějších asijské restaurace s čistým evropským akcentem. Pro milovníky i nepolíbené asijskou kuchyní připravil Štěpán Návrat nové degustační menu, které obsahuje 7 chodů a stojí 890 Kč na osobu.

Tímto degustačním menu chceme svým hostům, znalým i nováčkům, pěkně zamotat hlavu a hlavně chuťové pohárky. Dostupná cena a smysluplné složení provedou hosta gastronomickou Asií a to chceme,“ dodává Štěpán Návrat. Po kuchařském boku mu stojí vyhlášená šéfkuchařka Sofia Smith, která je známá svým kulinářským umem a srdečností. Spojením Štěpána a Sofie vznikají pokrmy, které jsou dokonalé po všech stránkách.

Menu se skládá z Ebi Tempura Summer Roll, Homemade Pork Gyoza, Tuna Carpaccio, Gua Bao, Singapore Chilli Crab, Tuna Salmon Tartare a Beef Rendang. Každý chod skrývá chuťovou explozi. Chody, které zasytí a absolutně geograficky přenesou na východ. To je degustační menu Štěpána Návrata v Café Buddha.

Asie od A do Z během jednoho večera. To je Café Buddha Balbínova. Důležité upozornění, nezaměňte s druhou pobočkou Café Buddha Norská, kde je degustační menu zcela jiné.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.