Sociální sítě
Nahoru

Nový Bombardier Global 6500 kombinuje rychlost, efektivitu a dlouhý dolet

Společnost Bombardier nedávno představila nový business jet, který bez přestávky uletí klidně i trasu z Prahy do New Yorku či Singapuru. Nový Global 6500 má za sebou už 90 procent letových zkoušek a do ostrého provozu by se měl poprvé dostat ke konci roku.

Díky motoru Rolls-Royce Pearl 15 a novým křídlům se jedná o rychlý a efektivní model, který je bez přistání schopen doletět až do míst vzdálených přes 12 000 kilometrů. Nová křídla přináší také vylepšenou aerodynamiku, díky které by pocit z letu měl být ještě příjemnější.

Maximální rychlost nového Bombardieru je 1100 kilometrů za hodinu, nicméně provozní rychlost se pohybuje okolo 1040 kilometrů za hodinu. Na jakékoliv místo na světě se tak dostanete v příjemném čase.Kabina je dlouhá 13 metrů a uvnitř najdete speciální sedadla Nuage, což jsou pohodlná křesla, která se mohou proměnit na lehátko, ale i pohodlnou postel pro ničím nerušený spánek. Sedadla se můžou i různě natáčet, abyste vždy byli ve spojení s až 17 cestujícími, pro které je tryskáč stavěný.

Na palubě nechybí ani vysokorychlostní internet, místnost pro posádku vpředu kabiny u kuchyně a na zádi letadla se nachází soukromý prostor s koupelnou se sprchou a velkým šatníkem. Nejnovějšími technologiemi je nabitý také kokpit letadla.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.