Sociální sítě
Nahoru

Vzácné Ferrari Eltona Johna je nyní na prodej

Model Ferrari Daytona z roku 1972 bylo vůbec prvním modelem Ferrari ve stáji Eltona Johna a údajně si jej pořídil z peněz, které vydělal na úspěšném albu Goodbye Yellow Brick Road. Nyní je tento raritní kousek na prodej.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona odstartovalo zpěvákovu lásku k této italské značce, které je dodnes věrný. Nadmíru dobře udržovaný a elegantní vůz je nyní v aukci skrze společnost Silverstone Auctions. A nejen, že se jedná o vzácný vůz sám o sobě, velkou přidanou hodnotou je právě to, že jej vlastnil sir Elton John.

Zajímavost tohoto vozu tkví také v tom, že se jedná o jeden z pouhých 158 kusů, které mají volant na pravé straně a byly vyrobeny speciálně pro britský trh. S nejvyšší rychlostí 282 kilometrů za hodinu se jednalo o dokonce jeden z nejrychlejších automobilů té doby.

Přestože má najeto skoro 132 000 kilometrů, na tento vůz se můžete spolehnout. Jeho lakování v odstínu Rosso Chiaro si stále zachovává původní lesk, a kromě nedávné hloubkové údržby byl upraven také interiér v černém koženém provedení. Rozsáhlou renovaci prodělala i původní kola, a to v roce 2017.

Vůz byl do Velké Británie dodán v srpnu 1972 a z papírů lze vyčíst, že auto bylo na sira Eltona Johna zaregistrováno od roku 1973 do roku 1975. Od té doby prošlo rukama několika sběratelů, z nichž všichni jsou členové klubu majitelů Ferrari. Vůz je dodáván s kompletní dokumentací.

Společnost Silverstone Auctions očekává, že se Daytona sira Eltona Johna prodá za 425 000 až 475 000 liber (v přepočtu zhruba 12 – 13,5 milionů korun).

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.