Sociální sítě
Nahoru

Jachta spoluzakladatele Microsoftu Paula Allena je na prodej

Jedna z největších a nejhonosnějších jachet je v současné době na prodej. Měří úctyhodných 126 metrů a na atraktivitě ji přidává také to, že patřila do vlastnictví spoluzakladatele Microsoftu Paula Allena.

Neméně úctyhodná je také její cena, která se drží na částce 325 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 7,5 miliardy korun. Co za tuto obrovskou částku můžete mít?

Chobotnice, což je jméno této jachty, nabídne 8 prostorných palub, na kterých ubytuje až 26 lidí ve 13 kajutách, ale je zde také místo pro až 60 členů posádky. Loď oplývá veškerým nadstandardním vybavením, jako například helipady a hangáry pro dva vrtulníky, kinem, basketbalovým hřištěm, bazénem, vířivkou, fitness, knihovnou či nahrávacím studiem, ve kterém nahrával i frontman skupiny The Rolling Stones – Mick Jagger. Nového majitele však potěší i observatoř s proskleným dnem k pozorování podmořského světa.Pokud byste však raději pozorovali mořský život více zblízka, loď disponuje potápěčským centrem, ale i dalším vybavením v podobě vodních lyží, sedmi menších lodí, a dokonce i 10místnou ponorkou s názvem Pagoo. Velkou výhodou je také hyperbarická komora, která pomůže vyléčit dekompresní nemoc, získanou při potápění.

Roční údržba jachty vyjde na zhruba 17 milionů dolarů, což není žádný velký problém, pokud se můžete pochlubit majetkem v hodnotě 20 miliard dolarů, jako tomu bylo u Allena. Loď je v současné době na cestě na jachtařskou show v Monaku, kde bude k dispozici k nahlédnutí vážným zájemcům.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.