Sociální sítě
Nahoru

Brzo se možná dočkáme prvního hotelu ve vesmíru

Stanice The Von Braun Station by se zanedlouho měla stát prvním vesmírným hotelem, který pojme až 100 hostů a zcela potlačí pravidla zemské gravitace. Nabídne třeba hru basketbalu ve stavu beztíže či horolezeckou stěnu.

Lidem přibude další možnost, jak trávit dovolenou a poprvé tomu bude mimo naši Zemi. Za tímto ambiciózním projektem stojí nadace The Gateway Foundation, která byla vytvořena speciálně pro založení tohoto komerčního kosmického zařízení.

Hotel by měl nést jméno Von Braun Rotating Space Station a bude to vůbec první komerční vesmírná stanice v historii lidstva, která by měla být dokončena do roku 2025. Kromě špičkového vybavení a nadstandardních služeb nabídne navíc jednu specialitu.

Koncept stanice vyvinul německý raketový konstruktér Werner von Braun (proto také The Von Braun Station) v 50. letech. Měla by se skládat z rotujícího kola o průměru 190 metrů, které vytvoří podobné gravitační podmínky, které panují na Měsíci, tedy stav beztíže.

Některé informace dokonce potvrzují, že by se nemělo jednat pouze o hotel, ale v rámci stanice by měly být k prodeji i soukromé apartmány – vše vybaveno na té nejvyšší úrovni, kterou v současnosti známe. Do budoucna by měly na podobných stanicích vzniknout i nejrůznější restaurace, bary, koncertní haly, kina, místa pro firemní akce apod. V nejbližší době by pak měly být spuštěny první lety do vesmíru, o které se snaží společnosti SpaceX či Virgin Galactic.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.