Sociální sítě
Nahoru

Vanquish vytvořil vodní skútr ve tvaru jachty

Stylový vodní skútr značky Vanquish měří necelých pět metrů a umožní zažít pořádné a rychlé vodní radovánky až šesti lidem najednou, a to s veškerým pohodlím a stylem.

Vodní skútry jsou oblíbenou hračkou milovníků rychlé jízdy a jachtaření. Všechny však dosud vypadaly identicky a žádný výrobce neinvestoval moc času, aby na trh přinesl něco nového, stylovějšího a zajímavějšího. S překvapujícím novým designem však nyní přišla značka Vanquish, jež představila skútr Vanqraft VQ16.

Nizozemský výrobce lodí zkombinoval pohodlné prostředí prémiových jachet s vlastnostmi vodního skútru. Ten je poháněn 1,8litrovým motorem Yamaha s tryskovým pohonem, který je schopen výkonu až 200 koní. To mu umožňuje vyvinout rychlost až 40 uzlů (což je ekvivalent cca 75 km/h). V nabídce je i silnější verze „Veloce“, která je schopná dostat se na rychlost až 50 uzlů (tedy cca 93 km/h).

Velmi působivý je design tohoto plavidla. Jedná se o výsledek spolupráce mezi Guido de Groot Design a Studio Delta. Díky nim vypadá Vanqraft VQ16 jako mladší sourozenec větších jachet nizozemské značky. Na skútru jsou dvě sedadla vpředu a pro další cestující a řidiče slouží čalouněná lavice, které se táhne k zadní části. Skútr je vybaven řídítky pro jeho lepší ovladatelnost a manévrování.

Zatímco informace o cenách jsou k dispozici pouze na vyžádání vážných zájemců, dle dříve dostupných informací by se měla cena pohybovat okolo 2 mil. korun u klasické verze a 2,5 mil. korun u rychlejší verze Veloce.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.