Sociální sítě
Nahoru

Značka Ramsmobile předvedla jedno z nejbizarnějších aut frankfurtského autosalonu

Na světových autosalonech se kromě klasických vozů často vystavují i bizarní modely. Jedním z nich je bezpochyby vůz Ramsmobile RM-X2. Kromě toho, že je neprůstřelný, nabídne ve výbavě třeba i vodní dýmky.

Běloruská automobilka, která své vozy vyrábí v Novém Mexiku v USA věří, že její nový model RM-X2 se vypořádá s těmi nejnáročnějšími a nejnebezpečnějšími terény světa, a to i včetně míst, kde se lidé necítí bezpečně.

Tento SUV automobil bude dostupný ve čtyřech variantách, které se budou lišit výbavou. Nicméně o přesných specifikacích zatím probíhá diskuze, takže detailní informace nejsou úplně přesné. Jde však o vozy se špičkovými technologiemi, bezpečností a pohodlím.

Na výběr budou dvě různé motorizace. Prvním z nich je 6,2litrový V8 LT5 z dílny General Motors s výkonem až 999 koní (735 kW). Dieseloví nadšenci se můžou těšit na 6,6litrový V8 Duramax. Spekuluje se také o elektromotoru, tudíž není vyloučeno, že značka představí také hybridní verzi.

Ačkoliv vozidlo vypadá velmi robustně, může se pochlubit ultralehkým tělem z uhlíkových vláken, které zároveň nabízejí nadprůměrnou pevnost. Na výběr jsou kola ve velikostech od 20 do 24 palců, ozdobné neonové osvětlení interiéru, teflonem potažený podvozek a tryskový výfukový systém. Kromě toho však bude k dispozici i tzv. „kuřácký balíček“, díky němuž bude vozidlo vybaveno několika elektronickými dýmkami s hadicemi u každé sedačky. U dýmek si budete moci nastavit i teplotu kouře a další parametry. Uvnitř pak nebude chybět systém filtrace vzduchu v případě chemického útoku.

Cena tohoto modelu začíná na 999 999 dolarech (tedy cca 23,5 milionu korun), které podtrhují počet koní. Nejvyšší verze by však měla vyjít na rovné 3 miliony dolarů (v přepočtu tedy cca 70 milionů korun).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.