Sociální sítě
Nahoru

Plzeň Design Week se blíží a hledá zajímavé současné značky

Akce, které se točí okolo zajímavého designu neprobíhají jen v hlavním městě. Čtvrtý ročník plzeňské přehlídky designu se uskuteční od 11. do 17. listopadu 2019. Stejně jako v minulých letech nabídnou organizátoři přednášky, výstavy či diskuze s osobnostmi designu a neopomenou ani výročí 30 let svobody.

Doby sametové revoluce připomene mimo jiné výstava Fenomén Favorit o rokycanských jízdních kolech, která budou zapůjčená Národním technickým muzeem. Hlavní částí programu bude již tradičně víkendová prodejní přehlídka současného designu. Na tu se mohou designéři a tvůrci hlásit v otevřené výzvě ještě tento týden, do pátku 20. září. Díky přeshraniční spolupráci budou mít možnost se zároveň prosadit na německém trhu. Přihláška je otevřená na webu www.plzendesign.cz.

„Sametovou revoluci a dobový design si připomeneme hned v několika částech programu. Fenomén Favorit představí desítku retro kol, a to jak tehdy oblíbené, ale nedostatkové modely, tak závodní speciály,“ říká produkční akce Soňa Rychlíková a pokračuje: „Boj za svobodu připomene také Julian Vogel, jeden z nejznámějších německých street-artistů, který se vyznačil především svou tvorbou tzv. „peace walls“ v zemích třetího světa.“

Program festivalu se kromě retra zabývá i současným designem. Například nyní organizátoři hledají zajímavé značky a designéry, kteří se mohou hlásit na víkendovou prodejní přehlídku od 15. do 16. listopadu. Tzv. „open call“ neboli otevřená výzva běží do 20. září 2019 na webu Plzeň Design Week. Vybrané značky se pak představí plzeňskému publiku.

Díky spolupráci s městem Regensburg dostanou značky možnost pořídit si spolu s registrací na Plzeň Design Week prodejní místo za zvýhodněnou cenu na Dilly Dally Designmarkt Regensburg, který proběhne 2.-3. listopadu 2019 a navštěvuje ho až 6.000 lidí. Jeho organizátoři si navíc na plzeňské přehlídce budou vybírat značky, které zařadí do speciálního předvánočního pop-up store v historickém centru Regensburgu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.