Sociální sítě
Nahoru

Facebook uvádí vlastní zařízení Portal TV

Zatímco doteď byl Facebook „pouhou“ sociální sítí, skrze kterou můžete komunikovat se svými přáteli a sledovat nejen jejich životy, nyní přichází s vlastním chytrým zařízením Portal TV.

Mark Zuckerberg chce Facebook dostat doslova do každé domácnosti. Možná se mu to podaří i díky novému hardwaru Portal TV. Největší sociální síť světa jej představila teprve nedávno a jeho hlavní funkcí budou videohovory s vašimi známými (s prvky rozšířené reality) a streamování obsahu na obrazovce televize.

Všichni budoucí uživatelé by však měli být na pozoru. Pokud se totiž neodhlásí z poskytování údajů, může tato „krabička“ nahlížet a odposlouchávat vaše soukromí. To vše za účelem vylepšení technologie a zdokonalení služeb. Znáte to.

Zařízení Portal TV je na výběr v několika provedeních, z nichž většina vypadá jako tablet. Na výběr je však i malá krabička, která vypadá jako Apple TV a je schopna všechen obsah streamovat na jakékoliv televizi. Kromě služeb Facebooku podporuje i služby hlasového asistenta Alexa. Ceny začínají na 129 dolarech, což je v přepočtu něco málo přes 3 000 Kč.

Zařízení budou dostupná začátkem listopadu, ale předobjednávky je možné vytvářet již nyní. Ze všeho nejdřív jsou produkty oficiálně dostupné v USA, Kanadě, Velké Británii, Španělsku, Itálii či Francii. Postupně by se však mělo dostat i na další trhy, včetně České republiky.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.