Degustace | 24.9.2019 | Jan Pešek

Pražský Benjamin v průvodci Michelin

Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým umem. Ten na podzim přichází s fakty, které restauraci Benjamin významně profilují. Hosté se mohou těšit na novou posilu, menu plné změn, vytříbený technologický postup a stále ze surovinami v dosahu 300 km.
Restaurace Benjamin je jiná než ostatní na českém trhu. Nevýznamná poloha v širším centru Prahy, ulice neznající rušný chod či skupiny cizinců. Přes tyto geografické fakta se restaurace Benjamin dostala po roce působení do Michelinského průvodce. Je to kvůli technice, kterou v unikátním prostoru, měnícím se dle ročních období, prezentují.
Novinkou podzimu je posila Gavin Lewis, rodák z Bristolu. Do Čech ho přivedla láska, která trvá již 10 let. Gavin není žádný gastronomický nováček. Naopak. Začínal v L’Enclume nacházejícím se v hrabství Cumbria, dále pak v michelinsky oceněné tříhvězdičkové restauraci Maemo v Oslu. Poté již láska zavelela do Čech. Nejprve 3 roky v Kampa Parku a 1 rok v Bellevue. Nyní působí po boku šéfkuchaře Radka Jakubce a executive chef Štěpána Návratu v Benjaminu.
Lokálnost a sezónnost je na denním fine diningovým pořádku ale co technika? Právě dokonalost v přípravě je tou nejtouženějších vlastností nejúspěšnějších světových podniků. Restaurace Benjamin vyniká hned ve dvou aspektech. Tím prvním je dokonalý technologický postup, který je snoubený s český klasikou v mezích, které baví a chutě pořád zůstávají. Druhým aspektem je prostor. Jedinečná místnost, jeden kulatý stůl uvnitř, kterého tančí průvodce večerem i šéfkuchaři. Intimita je při 10 lidech maximálně servírována každý provozní večer. Tedy od středy do soboty ve dvou večerních cyklech. Krátká a dlouhá degustace. Právě krátká tzv. „před divadelní“ se podzimem mění. Začátek v 17:30 je daný. Ale stávající pětichodové menu se transformuje do 3 snacků a 3 hlavních pokrmů větších rozměrů.
Technicky dokonalý Benjamin přijímá objednávky pro větší skupiny i na měsíce dopředu. Neznalost neomlouvá. Dokonalý servis, unikátní prostor, nové kontakty během večera, možnost samostatného zabookování celé restaurace, intimita a hlavně technicky dokonale připravené pokrmy stojí za návštěvu. Ne jednou, ale opakovaně.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz