Sociální sítě
Nahoru

Pražský Benjamin v průvodci Michelin

Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým umem. Ten na podzim přichází s fakty, které restauraci Benjamin významně profilují. Hosté se mohou těšit na novou posilu, menu plné změn, vytříbený technologický postup a stále ze surovinami v dosahu 300 km.

Restaurace Benjamin je jiná než ostatní na českém trhu. Nevýznamná poloha v širším centru Prahy, ulice neznající rušný chod či skupiny cizinců. Přes tyto geografické fakta se restaurace Benjamin dostala po roce působení do Michelinského průvodce. Je to kvůli technice, kterou v unikátním prostoru, měnícím se dle ročních období, prezentují.

Novinkou podzimu je posila Gavin Lewis, rodák z Bristolu. Do Čech ho přivedla láska, která trvá již 10 let. Gavin není žádný gastronomický nováček. Naopak. Začínal v L’Enclume nacházejícím se v hrabství Cumbria, dále pak v michelinsky oceněné tříhvězdičkové restauraci Maemo v Oslu. Poté již láska zavelela do Čech. Nejprve 3 roky v Kampa Parku a 1 rok v Bellevue. Nyní působí po boku šéfkuchaře Radka Jakubce a executive chef Štěpána Návratu v Benjaminu.

Lokálnost a sezónnost je na denním fine diningovým pořádku ale co technika? Právě dokonalost v přípravě je tou nejtouženějších vlastností nejúspěšnějších světových podniků. Restaurace Benjamin vyniká hned ve dvou aspektech. Tím prvním je dokonalý technologický postup, který je snoubený s český klasikou v mezích, které baví a chutě pořád zůstávají. Druhým aspektem je prostor. Jedinečná místnost, jeden kulatý stůl uvnitř, kterého tančí průvodce večerem i šéfkuchaři. Intimita je při 10 lidech maximálně servírována každý provozní večer. Tedy od středy do soboty ve dvou večerních cyklech. Krátká a dlouhá degustace. Právě krátká tzv. „před divadelní“ se podzimem mění. Začátek v 17:30 je daný. Ale stávající pětichodové menu se transformuje do 3 snacků a 3 hlavních pokrmů větších rozměrů.

Technicky dokonalý Benjamin přijímá objednávky pro větší skupiny i na měsíce dopředu. Neznalost neomlouvá. Dokonalý servis, unikátní prostor, nové kontakty během večera, možnost samostatného zabookování celé restaurace, intimita a hlavně technicky dokonale připravené pokrmy stojí za návštěvu. Ne jednou, ale opakovaně.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.