Sociální sítě
Nahoru

Pražský Benjamin v průvodci Michelin

Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým umem. Ten na podzim přichází s fakty, které restauraci Benjamin významně profilují. Hosté se mohou těšit na novou posilu, menu plné změn, vytříbený technologický postup a stále ze surovinami v dosahu 300 km.

Restaurace Benjamin je jiná než ostatní na českém trhu. Nevýznamná poloha v širším centru Prahy, ulice neznající rušný chod či skupiny cizinců. Přes tyto geografické fakta se restaurace Benjamin dostala po roce působení do Michelinského průvodce. Je to kvůli technice, kterou v unikátním prostoru, měnícím se dle ročních období, prezentují.

Novinkou podzimu je posila Gavin Lewis, rodák z Bristolu. Do Čech ho přivedla láska, která trvá již 10 let. Gavin není žádný gastronomický nováček. Naopak. Začínal v L’Enclume nacházejícím se v hrabství Cumbria, dále pak v michelinsky oceněné tříhvězdičkové restauraci Maemo v Oslu. Poté již láska zavelela do Čech. Nejprve 3 roky v Kampa Parku a 1 rok v Bellevue. Nyní působí po boku šéfkuchaře Radka Jakubce a executive chef Štěpána Návratu v Benjaminu.

Lokálnost a sezónnost je na denním fine diningovým pořádku ale co technika? Právě dokonalost v přípravě je tou nejtouženějších vlastností nejúspěšnějších světových podniků. Restaurace Benjamin vyniká hned ve dvou aspektech. Tím prvním je dokonalý technologický postup, který je snoubený s český klasikou v mezích, které baví a chutě pořád zůstávají. Druhým aspektem je prostor. Jedinečná místnost, jeden kulatý stůl uvnitř, kterého tančí průvodce večerem i šéfkuchaři. Intimita je při 10 lidech maximálně servírována každý provozní večer. Tedy od středy do soboty ve dvou večerních cyklech. Krátká a dlouhá degustace. Právě krátká tzv. „před divadelní“ se podzimem mění. Začátek v 17:30 je daný. Ale stávající pětichodové menu se transformuje do 3 snacků a 3 hlavních pokrmů větších rozměrů.

Technicky dokonalý Benjamin přijímá objednávky pro větší skupiny i na měsíce dopředu. Neznalost neomlouvá. Dokonalý servis, unikátní prostor, nové kontakty během večera, možnost samostatného zabookování celé restaurace, intimita a hlavně technicky dokonale připravené pokrmy stojí za návštěvu. Ne jednou, ale opakovaně.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.