Sociální sítě
Nahoru

Historicky první vůz značky Mercedes-Benz dostal moderní kabát

Konstruktéři a designéři značky Mercedes-Benz se rozhodli pro futuristickou předělávku vůbec prvního vozu značky – modelu Simplex z roku 1901 a tady je výsledek.

Stará dobrá klasika nikdy nevyjde z módy. To je důvod, proč se značka Mercedes-Benz při tvorbě konceptu nového vozidla zaměřila na úplný začátek své éry. Koncept Vision Mercedes Simplex se poprvé představil na akci Design Essentials 2019 a kombinuje původní tvary a uspořádání motoru s elegantním moderním designem, což dohromady vytváří zajímavý retro-futuristický stroj.

Původní model Simplex z roku 1901

Když tento model před 118 lety debutoval, byl naprosto revolučním. Do té doby byly automobily v zásadě jen „motorovými vozy bez duše“. Model Simplex doslova předznamenal novou éru designu a stylu, který dnes v automobilovém průmyslu hraje důležitou roli. Vision Mercedes Simplex je však spíše jakousi “sochou” než skutečným dopravním prostředkem. Je totiž dílem nově otevřeného designového studia automobilky v Nice.

I když je vzhled tohoto konceptu inspirován historickým modelem z roku 1901, vypadá jako z budoucnosti. Koncept nabídne o něco “hladší” vzhled, originální kožené popruhy, které drží kapotu, a růžovou přední mřížku na níž je digitální verze loga Mercedes, jež se používalo na počátku 20. století. Interiér se dvěma sedadly byl také radikálně zjednodušen, takže nyní zde najdete pouze volant a několik spínačů, na rozdíl od nepořádku v podobě trubek a drátků z původní verze. Nechybí ani dvoubarevná karoserie s akcenty růžového zlata na počest původního Simplexu. Otázkou je, zda se koncept Vision Mercedes Simplex vůbec dostane do výroby.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.