Sociální sítě
Nahoru

Přichází BMW ALPINA B3 Touring a s ní začíná nová epocha

Německý výrobce exkluzivních vozů BMW ALPINA, kterého v České republice zastupuje společnost Invelt, představil novou generaci modelu B3 Touring. Značka Alpina sídlící v Buchloe vyrábí automobily založené na modelech BMW, vyvíjených a vyrobených nezávislou rodinou firmou ve spolupráci s BMW. Jednotlivé vozy jsou vyráběné s obrovskou láskou k detailům a technickému provedení, které vyhovují vysoké kvalitě a bezpečnostním normám sériové výroby. S novým modelem BMW ALPINA B3 Touring začíná nová epocha. Poslední modelová generace je přesvědčivá na každé silnici, v každé zatáčce a za každé situace. Nabízí vzrušující dynamiku jízdy, přesné řízení a kvalitní zážitky. Pokroky v technologii tlumičů a podvozku v kombinaci s nejmodernější motorovou a převodovou technologií vedou k výkonu jízdy na úplně jiné úrovni.

Avantgardní vlastnosti nového modelu jsou viditelné v progresivním designovém jazyku s ostrými linkami uvnitř i vně vozu. Elegantní litá kola ALPINA CLASSIC 20“,nerezový výfukový systém se dvěma dvojitými výfuky a aerodynamické prvky ALPINA dodávají vozu BMW ALPINA B3 Touring příznačně silný, ale nevtíravý vzhled. Nejmodernější systémy pro infotainment a pokročilou asistenci řidiče, které jsou ve standardní výbavě, spolu s nejnovějšími inovacemi z oblasti konektivity, poskytují sofistikovanou interakci mezi řidičem a vozidlem. Každý detail designu přispívá k velkoryse pohodlnému a prostornému interiéru. Nově navržené rozložení interaktivního displeje, které kombinuje centrální ovládací displej se sadou plně barevných digitálních přístrojů ALPINA dělá přesně to, co má: jedná se o čistý designový jazyk a typickou orientaci řidiče BMW. Příznačné pro celkový interiér je mistrovské provedení každého detailu a volba jen nejlepších materiálů. Typické designové prvky ALPINA dodávají eleganci a exkluzivní vzhled.

Řadový šestiválcový 3,0litrový motor s přímým vstřikováním poslední generace s přepracovaným dvojitým přeplňováním Bi-Turbo a chladicím systémem s optimalizovaným výkonem poskytuje vzrušující sílu i výsledky. Maximální točivý moment 700 Nm je k dispozici již od 3000 ot./min, což v kombinaci s výkonem 340 kW (462 hp) nabízí opravdu ohromující zážitky. Každý detail motoru odráží nadšené odhodlání konstruktérů BMW a ALPINA při jeho vývoji. Pokročilá 8rychlostní sportovní automatická převodovka vyvíjená ve spolupráci s ZF přenáší povely řidiče jak plynule, tak dynamicky. Inteligentní systém řízení všech kol BMW xDrive rozděluje točivý moment plně variabilně mezi přední i zadní kola podle potřeby. Nejsilnější hnací sílu při dynamickém zatáčení zaručuje elektronicky ovládaný diferenciál zadní nápravy s omezeným skluzem.

Nová BMW ALPINA B3 Touring bude dostupná u společnosti Invelt na objednání od prvního čtvrtletí 2020 a dodávky začnou nejdříve v druhé polovině roku 2020.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.