Sociální sítě
Nahoru

Lednice, která potěší všechny gurmány a milovníky technologií

Tzv. chytré vybavení domácnosti je v současné době opěvováno téměř všude. Objevují se nejrůznější spotřebiče a další vybavení bytu, které můžeme ovládat pomocí našich mobilních telefonů a nabídnou nám několik zajímavých funkcí navíc.

Stejně tomu je také u superchytré lednice Samsung Family Hub, která byla uvedena teprve nedávno a vyznačuje se displejem na dveřích, který z vaší kuchyně udělá to pravé informační centrum. Usnadní vám nejen chod domácnosti, ale pomůže i s organizací celé rodiny a jejích denních úkolů. To vše za cenu necelých 80 000 Kč.

Navíc už nebudete muset chladničku otevírat pokaždé, když chcete zjistit, co máte uvnitř – vše se totiž snadno zobrazí na displeji ve dveřích. Chladnička k tomu využívá řadu chytrých funkcí, zejména pak propojení s ostatními zařízeními, jako je televizor, světla nebo klimatizace.

Každý člen rodiny může mít svůj vlastní profil charakterizovaný jménem, malou postavičkou a barvou. Tyto figurky uvidíte při zadávání položek do přehledného rodinného kalendáře, při psaní poznámek nebo úkolů. Součástí základní výbavy je několik předinstalovaných aplikací, např. webový prohlížeč, aplikace pro tvorbu nákupního seznamu nebo Správce lednice, v němž uvidíte ručně zadané datum expirace u jednotlivých potravin. Do lednice můžete doinstalovat i další aplikace podle vlastní chuti a potřeby.

Na displeji viditelné potraviny z vnitřku lednice můžete opatřit různými štítky, rychle je přidat do vlastního seznamu nebo potraviny umístit na nákupní lístek. Specialitou je integrace s recepty, které si můžete na displeji chladničky přímo vyhledat a chybějící suroviny hned přidat na svůj nákupní seznam. A ten už si díky propojení snadno zkontrolujete v obchodě na svém chytrém telefonu. Funkce pro plánování jídelníčku vám zase pomůže s přesným dávkováním surovin v receptech podle toho, kdo bude v danou chvíli sedět u jídelního stolu.

Displej lehce proměníte v nástěnku, kam můžete připisovat vzkazy, děti si na ní mohou kreslit nebo obrazovku využijte k přehrávání hudby napři. ze Spotify.  Chladnička Family Hub má totiž vlastní dvojici reproduktorů a i mikrofon. A jako spořič si můžete nastavit třeba slideshow rodinných fotografií, které prozáří každou chvilku strávenou v kuchyni.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.