Sociální sítě
Nahoru

Bar and Books slaví 15 let existence

Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská a Bar and Books Mánesova s cílem přinést do České republiky to nejlepší ze světové barové kultury. Milovníkům sofistikovaných zážitků a delikátní atmosféry kontinuálně nabízí exkluzivní servis s nabídkou prémiových whiskey, ginů, vín a champagne. Spolu s bohatou nabídkou doutníků, často vlastní značky, a doutníkovou místností jej řadí mezi nejlepší bary. U příležitosti výročí vychází kniha memoárů zakladatele Bar and Books Raju Mirchandaniho, představen bude i speciální výroční koktejl.

Knihy vázané v kůži, koloniální atmosféra v britském stylu umocněná dřevěným obložením, měděným barem, koženými pohovkami a signifikantní červenou – to jsou poznávací znaky Bar and Books, sítě barů v americkém stylu, které hned na dvou místech v Praze před patnácti lety otevřel majitel a zakladatel značky Raju Mirchandani, indický podnikatel žijící v New Yorku, v Praze a ve Varšavě. Po úspěšné zkušenosti s provozováním svých barů v New Yorku, kde svůj první Bar and Books představil již v roce 1990, se rozhodl přispět k rozvoji barové kultury také u nás a nastavit tak světový standard whisky a doutníkových barů. Vedle New Yorku a Prahy přibyla před čtyřmi lety další destinace – polská Varšava. „S potěšením sleduji, jak tady stoupá úroveň barové kultury, když jsem před patnácti lety přijel do Čech, zdaleka tomu tak nebylo. Výrazně se zlepšila i kvalita nabídky drinků, pořádají se tu barové show a další akce, to je skvělé,“ říká Raju Mirchandani.

Ve stálé nabídce nalezneme široký výběr koktejlů, exkluzivní přehlídku prémiových whisky, ginů a dalších destilátů, vín a champagne. Bar je i místo kultivace a osvěty – v Týnské i Mánesově jsou pravidelně pořádány večery, během nichž se mohou návštěvníci naučit míchat koktejly nebo se nechat inspirovat správným párováním whisky spolu s doutníky. Autentickou atmosféru doplňuje pravidelné vystoupení živé hudby či burlesky.

U příležitosti výročí Bar and Books přestaví dvě novinky – signature koktejl Get Naked in Your Mind a knihu On the other side of Napkin – memoáry zakladatele značky Rajua Mirchandaniho s osobním pohledem na barovou kulturu a její vývoj za posledních více než dvacet let. Kniha, v níž se zakladatel a majitel dělí o své zážitky a zkušenosti s budováním sítě Bar and Books, bude slavnostně uvedena koncem tohoto roku.

Koktejl s lechtivým názvem Get Naked in your mind je připraven z Ginza Ginu, což je limitovaná edice česko-japonského ginu z palírny Jelínek, limetkové šťávy, domácího kokosového sirupu, Champagne, jahodové pěny, pepřové tinktury a jedlé fotografie obou majitelů baru – Raju Mirchandaniho a Martiny Peštové. Ke koktejlu je servírována viagra vyrobená z marcipánu.

Více z rubriky Bary

  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
  • Druhým nejvlivnějším barmanem na světě je Čech Alex Kratěna

    Prestižní britský magazín Drinks International nedávno zveřejnil výsledky ankety Bar World 100, který se zabývá těmi nejlepšími a nejvlivnějšími osobnostmi barové...

    Jan Witek6.8.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
  • Chrám zasvěcený proseccu

    Legendární italské bublinky si získávají stále více příznivců. Není se čemu divit, Češi milují italskou kuchyni a ta se bez prosecca...

    Jan Pešek26.3.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.