Sociální sítě
Nahoru

Bar and Books slaví 15 let existence

Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská a Bar and Books Mánesova s cílem přinést do České republiky to nejlepší ze světové barové kultury. Milovníkům sofistikovaných zážitků a delikátní atmosféry kontinuálně nabízí exkluzivní servis s nabídkou prémiových whiskey, ginů, vín a champagne. Spolu s bohatou nabídkou doutníků, často vlastní značky, a doutníkovou místností jej řadí mezi nejlepší bary. U příležitosti výročí vychází kniha memoárů zakladatele Bar and Books Raju Mirchandaniho, představen bude i speciální výroční koktejl.

Knihy vázané v kůži, koloniální atmosféra v britském stylu umocněná dřevěným obložením, měděným barem, koženými pohovkami a signifikantní červenou – to jsou poznávací znaky Bar and Books, sítě barů v americkém stylu, které hned na dvou místech v Praze před patnácti lety otevřel majitel a zakladatel značky Raju Mirchandani, indický podnikatel žijící v New Yorku, v Praze a ve Varšavě. Po úspěšné zkušenosti s provozováním svých barů v New Yorku, kde svůj první Bar and Books představil již v roce 1990, se rozhodl přispět k rozvoji barové kultury také u nás a nastavit tak světový standard whisky a doutníkových barů. Vedle New Yorku a Prahy přibyla před čtyřmi lety další destinace – polská Varšava. „S potěšením sleduji, jak tady stoupá úroveň barové kultury, když jsem před patnácti lety přijel do Čech, zdaleka tomu tak nebylo. Výrazně se zlepšila i kvalita nabídky drinků, pořádají se tu barové show a další akce, to je skvělé,“ říká Raju Mirchandani.

Ve stálé nabídce nalezneme široký výběr koktejlů, exkluzivní přehlídku prémiových whisky, ginů a dalších destilátů, vín a champagne. Bar je i místo kultivace a osvěty – v Týnské i Mánesově jsou pravidelně pořádány večery, během nichž se mohou návštěvníci naučit míchat koktejly nebo se nechat inspirovat správným párováním whisky spolu s doutníky. Autentickou atmosféru doplňuje pravidelné vystoupení živé hudby či burlesky.

U příležitosti výročí Bar and Books přestaví dvě novinky – signature koktejl Get Naked in Your Mind a knihu On the other side of Napkin – memoáry zakladatele značky Rajua Mirchandaniho s osobním pohledem na barovou kulturu a její vývoj za posledních více než dvacet let. Kniha, v níž se zakladatel a majitel dělí o své zážitky a zkušenosti s budováním sítě Bar and Books, bude slavnostně uvedena koncem tohoto roku.

Koktejl s lechtivým názvem Get Naked in your mind je připraven z Ginza Ginu, což je limitovaná edice česko-japonského ginu z palírny Jelínek, limetkové šťávy, domácího kokosového sirupu, Champagne, jahodové pěny, pepřové tinktury a jedlé fotografie obou majitelů baru – Raju Mirchandaniho a Martiny Peštové. Ke koktejlu je servírována viagra vyrobená z marcipánu.

Více z rubriky Bary

  • Bar, který neexistuje představuje distanční menu

    Stále nekončící pandemie a s ní související omezení přiměly barmany známého brněnského Baru, který neexistuje vytvořit unikátní distanční koktejlové menu. Kazetový...

    Marek Zelený10.3.2021
  • Highney. Těšte se na Bar, který už existuje…

    Kouzelná pohlednice z krásné doby před sto lety. Nostalgická atmosféra, mahagonové stěny, působivý krb s otevřeným ohněm a praskajícím dřevem. Právě...

    Marek Zelený12.2.2021
  • Jedinečný MUMM POP-UP LOUNGE v centru Prahy

    Šampaňské MUMM otevřelo unikátní pop-up na nádherném Malém náměstí v Praze. V samém srdci historického centra s výhledem na kašnu z...

    Jan Pešek27.7.2020
  • Bar, který si rád hraje

    Kdo se bojí, nesmí do baru. A vůbec to nevadí, protože bar může přijít za ním. Respektive vám pošle své autorské...

    Jan Pešek15.6.2020
  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.