Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Nota Bene bez menu

Restaurace Nota Bene vyniká na první pohled. Čistá, moderní, svěží restaurace s běhající zeleninou na stěnách, na pražské křižovatce I.P.Pavlova je místem plným čerstvosti. Větší už v Praze snad není. Nově a zpětně od října opět bez menu.

Restaurace Nota Bene se nachází na jednom z nejrušnějších míst v Praze. Pokud ale člověk vkročí do restaurace Nota Bene, ocitne se v klidné, moderní a čisté restauraci, která má neobvyklý směr, který je zřejmý na první pohled a hlavně na první ochutnání. Všechny stěny zdobí běhající zelenina s farmářem v čele. Šéfkuchař, filozof a majitel v jedné osobě Lukáš Nevyjel pracuje jen s aktuální nabídkou, kterou český trh nabízí. Činí tak již od začátku svého podnikání. Pod tlakem okolí se uchýlil ke stálému menu a po pár měsících, od října počínaje, se vrací k „ne“ menu. Podzim je tedy ve znamení změny, která je plná překvapení.

Konečně restaurace, kde je každý den jiná polední i večerní nabídka. Vše se řídí dle momentálně dostupných surovin a nálady šéfkuchaře Lukáše Nevyjela. Co je nejdůležitější, je opravdová možnost, která ubírá pozlátku a hlásí se k prosté kvalitě. Žádné zásoby na dně mrazáku či super výprodejová nabídka. Přesně tak se přece stravovali naši předci. Žili z toho, co bylo. „Chci svým hostům nabídnout nejkvalitnější kuchyni, kterou lze v našich končinách vůbec okusit,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Lukáš Nevyjel jde opravdu v krocích vědomostmi znalých a logiky věci samé. Lokálnost a bio není trend, ale fakt, který je nutný k zachování dědictví a zdraví. Žádné hry, jen aktuální nabídka, kterou doveze farmář přímo do restaurace. Okamžité vnuknutí na place. To je restaurace Nota Bene bez menu.

Hosté se mohou těšit například na tyto pokrmy:

Vepřový hřebínek, zelí, hořčice, brambory, mrkev

Jehněčí, špenát, rozmarýn, pálfyho knedlíčky, jehněčí jus

Filet steak, lesní houby, brambory dauphinoise, smetana

Candát, fazole, rajčata, pečené papriky, nakládaná cuketa

Srnka, švestky, červené víno, červená řepa

Klasický lemon tart, ale z broskve

Tasting menu stojí 750 CZK a hosté během večerního servisu ochutnají neuvěřitelné 5-chodové menu, které nemá obdoby. S chutí a ideou. To je Nota Bene bez ubrusů a bílých rukaviček, za to s opravdu čerstvými surovinami, osobním přístupem a neuvěřitelnou tuzemskou kreativitou.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.