Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Nota Bene bez menu

Restaurace Nota Bene vyniká na první pohled. Čistá, moderní, svěží restaurace s běhající zeleninou na stěnách, na pražské křižovatce I.P.Pavlova je místem plným čerstvosti. Větší už v Praze snad není. Nově a zpětně od října opět bez menu.

Restaurace Nota Bene se nachází na jednom z nejrušnějších míst v Praze. Pokud ale člověk vkročí do restaurace Nota Bene, ocitne se v klidné, moderní a čisté restauraci, která má neobvyklý směr, který je zřejmý na první pohled a hlavně na první ochutnání. Všechny stěny zdobí běhající zelenina s farmářem v čele. Šéfkuchař, filozof a majitel v jedné osobě Lukáš Nevyjel pracuje jen s aktuální nabídkou, kterou český trh nabízí. Činí tak již od začátku svého podnikání. Pod tlakem okolí se uchýlil ke stálému menu a po pár měsících, od října počínaje, se vrací k „ne“ menu. Podzim je tedy ve znamení změny, která je plná překvapení.

Konečně restaurace, kde je každý den jiná polední i večerní nabídka. Vše se řídí dle momentálně dostupných surovin a nálady šéfkuchaře Lukáše Nevyjela. Co je nejdůležitější, je opravdová možnost, která ubírá pozlátku a hlásí se k prosté kvalitě. Žádné zásoby na dně mrazáku či super výprodejová nabídka. Přesně tak se přece stravovali naši předci. Žili z toho, co bylo. „Chci svým hostům nabídnout nejkvalitnější kuchyni, kterou lze v našich končinách vůbec okusit,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Lukáš Nevyjel jde opravdu v krocích vědomostmi znalých a logiky věci samé. Lokálnost a bio není trend, ale fakt, který je nutný k zachování dědictví a zdraví. Žádné hry, jen aktuální nabídka, kterou doveze farmář přímo do restaurace. Okamžité vnuknutí na place. To je restaurace Nota Bene bez menu.

Hosté se mohou těšit například na tyto pokrmy:

Vepřový hřebínek, zelí, hořčice, brambory, mrkev

Jehněčí, špenát, rozmarýn, pálfyho knedlíčky, jehněčí jus

Filet steak, lesní houby, brambory dauphinoise, smetana

Candát, fazole, rajčata, pečené papriky, nakládaná cuketa

Srnka, švestky, červené víno, červená řepa

Klasický lemon tart, ale z broskve

Tasting menu stojí 750 CZK a hosté během večerního servisu ochutnají neuvěřitelné 5-chodové menu, které nemá obdoby. S chutí a ideou. To je Nota Bene bez ubrusů a bílých rukaviček, za to s opravdu čerstvými surovinami, osobním přístupem a neuvěřitelnou tuzemskou kreativitou.

Více z rubriky Gastro

  • Absolut Movement oslavuje diverzitu a soudržnost

    Absolut je právem řazen mezi nejkvalitnější výrobce vodky na světě. Prémiový alkohol, u jehož vzniku stál v roce 1879 „vodkový král“...

    Marek Zelený15.12.2020
  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
  • Diplomático potěší vánočním setem

    „Existují jen dva druhy lidí – ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali,“ říká s úsměvem Tito...

    Jan Pešek13.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.