Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Nota Bene bez menu

Restaurace Nota Bene vyniká na první pohled. Čistá, moderní, svěží restaurace s běhající zeleninou na stěnách, na pražské křižovatce I.P.Pavlova je místem plným čerstvosti. Větší už v Praze snad není. Nově a zpětně od října opět bez menu.

Restaurace Nota Bene se nachází na jednom z nejrušnějších míst v Praze. Pokud ale člověk vkročí do restaurace Nota Bene, ocitne se v klidné, moderní a čisté restauraci, která má neobvyklý směr, který je zřejmý na první pohled a hlavně na první ochutnání. Všechny stěny zdobí běhající zelenina s farmářem v čele. Šéfkuchař, filozof a majitel v jedné osobě Lukáš Nevyjel pracuje jen s aktuální nabídkou, kterou český trh nabízí. Činí tak již od začátku svého podnikání. Pod tlakem okolí se uchýlil ke stálému menu a po pár měsících, od října počínaje, se vrací k „ne“ menu. Podzim je tedy ve znamení změny, která je plná překvapení.

Konečně restaurace, kde je každý den jiná polední i večerní nabídka. Vše se řídí dle momentálně dostupných surovin a nálady šéfkuchaře Lukáše Nevyjela. Co je nejdůležitější, je opravdová možnost, která ubírá pozlátku a hlásí se k prosté kvalitě. Žádné zásoby na dně mrazáku či super výprodejová nabídka. Přesně tak se přece stravovali naši předci. Žili z toho, co bylo. „Chci svým hostům nabídnout nejkvalitnější kuchyni, kterou lze v našich končinách vůbec okusit,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Lukáš Nevyjel jde opravdu v krocích vědomostmi znalých a logiky věci samé. Lokálnost a bio není trend, ale fakt, který je nutný k zachování dědictví a zdraví. Žádné hry, jen aktuální nabídka, kterou doveze farmář přímo do restaurace. Okamžité vnuknutí na place. To je restaurace Nota Bene bez menu.

Hosté se mohou těšit například na tyto pokrmy:

Vepřový hřebínek, zelí, hořčice, brambory, mrkev

Jehněčí, špenát, rozmarýn, pálfyho knedlíčky, jehněčí jus

Filet steak, lesní houby, brambory dauphinoise, smetana

Candát, fazole, rajčata, pečené papriky, nakládaná cuketa

Srnka, švestky, červené víno, červená řepa

Klasický lemon tart, ale z broskve

Tasting menu stojí 750 CZK a hosté během večerního servisu ochutnají neuvěřitelné 5-chodové menu, které nemá obdoby. S chutí a ideou. To je Nota Bene bez ubrusů a bílých rukaviček, za to s opravdu čerstvými surovinami, osobním přístupem a neuvěřitelnou tuzemskou kreativitou.

Více z rubriky Gastro

  • Dvě tuny mušlí pro zákazníky Rohlik.cz

    Rohlik.cz se i letos stal součástí akce Prague Mussel Week a nabídne zákazníkům mušle za exkluzivní cenu s 50% slevou jak...

    Jan Pešek17.9.2020
  • Týden ledové čokolády

    Týden ledové čokolády aneb čokoládová zmrzlina osmkrát jinak. Taková je náplň unikátní akce cukrárny Pietro Gelato, která se uskuteční v týdnu...

    Jan Pešek7.9.2020
  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Umění servírování v jednom momentu

    Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7....

    Jan Pešek25.8.2020
  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • S italskými prémiovými giny Malfy léto nikdy nekončí

    Malfy je značka italských super-prémiových ochucených ginů, které jsou ztělesněním té pravé Itálie. Jejich výjimečnost spočívá v důrazu na rodinnou tradici,...

    Jan Pešek8.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.