Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Nota Bene bez menu

Restaurace Nota Bene vyniká na první pohled. Čistá, moderní, svěží restaurace s běhající zeleninou na stěnách, na pražské křižovatce I.P.Pavlova je místem plným čerstvosti. Větší už v Praze snad není. Nově a zpětně od října opět bez menu.

Restaurace Nota Bene se nachází na jednom z nejrušnějších míst v Praze. Pokud ale člověk vkročí do restaurace Nota Bene, ocitne se v klidné, moderní a čisté restauraci, která má neobvyklý směr, který je zřejmý na první pohled a hlavně na první ochutnání. Všechny stěny zdobí běhající zelenina s farmářem v čele. Šéfkuchař, filozof a majitel v jedné osobě Lukáš Nevyjel pracuje jen s aktuální nabídkou, kterou český trh nabízí. Činí tak již od začátku svého podnikání. Pod tlakem okolí se uchýlil ke stálému menu a po pár měsících, od října počínaje, se vrací k „ne“ menu. Podzim je tedy ve znamení změny, která je plná překvapení.

Konečně restaurace, kde je každý den jiná polední i večerní nabídka. Vše se řídí dle momentálně dostupných surovin a nálady šéfkuchaře Lukáše Nevyjela. Co je nejdůležitější, je opravdová možnost, která ubírá pozlátku a hlásí se k prosté kvalitě. Žádné zásoby na dně mrazáku či super výprodejová nabídka. Přesně tak se přece stravovali naši předci. Žili z toho, co bylo. „Chci svým hostům nabídnout nejkvalitnější kuchyni, kterou lze v našich končinách vůbec okusit,“ dodává Lukáš Nevyjel.

Lukáš Nevyjel jde opravdu v krocích vědomostmi znalých a logiky věci samé. Lokálnost a bio není trend, ale fakt, který je nutný k zachování dědictví a zdraví. Žádné hry, jen aktuální nabídka, kterou doveze farmář přímo do restaurace. Okamžité vnuknutí na place. To je restaurace Nota Bene bez menu.

Hosté se mohou těšit například na tyto pokrmy:

Vepřový hřebínek, zelí, hořčice, brambory, mrkev

Jehněčí, špenát, rozmarýn, pálfyho knedlíčky, jehněčí jus

Filet steak, lesní houby, brambory dauphinoise, smetana

Candát, fazole, rajčata, pečené papriky, nakládaná cuketa

Srnka, švestky, červené víno, červená řepa

Klasický lemon tart, ale z broskve

Tasting menu stojí 750 CZK a hosté během večerního servisu ochutnají neuvěřitelné 5-chodové menu, které nemá obdoby. S chutí a ideou. To je Nota Bene bez ubrusů a bílých rukaviček, za to s opravdu čerstvými surovinami, osobním přístupem a neuvěřitelnou tuzemskou kreativitou.

Více z rubriky Gastro

  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Omáčková olympiáda v Babiččině zahradě

    Češi jsou omáčkoví. A nejlepší je… Svíčková, chtělo by se dodat, ale je to opravdu tak? Přestože svíčková patří k národním...

    Jan Pešek22.1.2020
  • Prague Wine Week 2020: Týden vína v Praze

    V týdnu od 27. ledna do 2. února 2020 se Praha stane dějištěm dvanáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2020....

    Jan Pešek21.1.2020
  • Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

    Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto...

    Jan Pešek21.1.2020
  • Kosmopolitní bistro na druhou

    The Bistro v Londýnské ulici je známé svou kosmopolitní kuchyní a členitým interiérem. Bistronomická restaurace na I.P. Pavlova láká své hosty...

    Jan Pešek20.1.2020
  • Nejkrásnější dezert v Krkonoších

    Překvapí, rozesměje a potěší. O vizuálně i chuťově unikátním dezertu už si povídá celý Špindlerův Mlýn. Nemusíte chodit do hor za...

    Jan Pešek15.1.2020
  • Za zdravým masem do Tritonu

    Restaurace Triton na Václavském náměstí vyniká svou historií promítnutou do krápníkového interiéru, který býval herním klubem Voskovce s Werichem či Vlasty...

    Jan Pešek13.1.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Francouzská tradice v pekařství PAUL

    Kdo by neznal jména Kašpar, Melichar a Baltazar! Tradice svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna, se dodnes dodržuje v...

    Jan Pešek27.12.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.