Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte jednu z více než 1000 druhů whisky ze 13 zemí

V bezprostředním sousedství Staroměstského náměstí v Praze byl nedávno otevřen nový podnik – Whiskey Restaurant, Bar & Museum, místo zaslíbené všem milovníkům světové kuchyně, vín a koktejlů.

Jeden z největších prostorů svého druhu na světě kombinuje restauraci, bar a sbírku whisky zahrnující více než 1 000 druhů ze 13 zemí! Praha je teprve druhým městem, kde je hostům tento unikátní koncept dostupný. Tím prvním je Tel Aviv, právě tam Whiskey Restaurant Bar & Museum vznikl a záhy se stal jedním z nejvyhledávanějších podniků v izraelské metropoli.

Designový interiér Whiskey Restaurant, Bar & Museum Prague v rozlehlých podzemních prostorech je lemován více než 1 000 druhy whisky pocházející z destilerií ve Skotsku, Irsku, Hong Kongu, Indii, v Japonsku a dalších zemí, včetně České republiky.

Moderní kuchyně nabízí pokrmy z prvotřídních surovin, specificky navržené tak, aby umocnily chuť whisky a zároveň rezonovaly s nevšedním prostředím restaurace. Na menu naleznete excelentní steaky připravované na dřevěném uhlí, ryby či vegetariánské speciality, předkrmy a neodolatelné dezerty. Začít můžete třeba předkrmem carpaccio z tresky (podávané s whiskey aioli, praženými pistáciemi, cherry rajčaty a ředkvičkou).

Nový Whiskey Restaurant, Bar & Museum v budoucnu plánuje také pořádání inspirativních  whisky workshopů, “cocktail makingů” a dalších akcí vedených renomovanými experty na whisky, ušitých na míru, s nezbytnou degustací umožňující srovnání komplexní chuti a aroma nejlepších druhů whisky.

Více z rubriky Gastro

  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Umělec Refik Anadol se spojil s Hennessy

    Hennessy odhaluje své savoir faire v nečekané podobě. Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl přizván k pozorování degustační komise při...

    Jan Pešek27.4.2021
  • Nechte se okouzlit bohatou chutí Kolumbie

    Zpestřete si tradiční pálení čarodějnic netradičním kolumbijským rumem La Hechicera, který nabourá váš zažitý stereotyp a svou podmanivou chutí omámí všechny...

    Marek Zelený25.4.2021
  • Doušek léta s Chandon Garden Spritz

    Svěží a autentický Chandon Garden Spritz přidává nový rozměr letním „spritz“ zážitkům. Stylový aperitiv, který je kombinací šumivého vína Chandon z...

    Jan Pešek21.4.2021
  • Zmrzliny Pegas přicházejí na trh s novou recepturou i designem

    Nová zmrzlina Pegas Premium ze stáje Prima zmrzlin přichází na trh v nové podobě a plánuje oslnit všechny vaše smysly. A...

    Marek Zelený15.4.2021
  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Láhev tak jedinečná jako víno samo

    Elegantní silueta s dlouhými liniemi vycházejícími ze středu lahve, které připomínají paprsky při východu slunce nad kopci malebných vinic Fratelli Gancia...

    Marek Zelený7.4.2021
  • Schopnost rychlého přizpůsobení pomáhá firmám překonat krizi

    Pandemie koronaviru se stala synonymem výrazných změn na mnoha úrovních. V ekonomickém světě byla jednou z nich i změna chování spotřebitelů,...

    Marek Zelený7.4.2021
  • Unikátní gin KI NO BI s japonským srdcem

    KI NO BI Kyoto Dry Gin, v překladu „krása ročních období“, je ultraprémiový japonský gin vyráběný v malých sériích ve městě...

    Jan Pešek30.3.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.