Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Savoya ve Špindlerově Mlýně má jasné ambice

Žádné malé cíle nedostala do vínku ambiciózní restaurace Savoya umístěná v luxusním hotelu Savoy uprostřed nejznámějšího horského střediska republiky. Samotný hotel je nejlepší adresou ve městě a také jeho restaurace si chce vydobýt prestižní post jedničky. A to nejen v samotném Špindlerově Mlýně, ale i v celých Krkonoších.

Přestože restaurace funguje v hotelu Savoy již od jeho otevření, před dvěma lety došlo k zásadní proměně. Hoteliéři skupiny Asten Hotels, která Savoy provozuje, zásadně změnili koncept podniku a vsadili na kreativní a originální kuchyni, která bude reflektovat moderní trendy i horské prostředí. Jenom připomeňme, že dříve měl restauraci na starosti pražský řetězec Kogo a nabízel v ní středomořskou kuchyni

Naším hlavním cílem bylo zvýšit kvalitu, od servisu až po samotné pokrmy, tak aby i restaurace nabízela špičkové služby, stejně jako celý hotel. Ten je proslulý nejen svou noblesní atmosférou, ale hlavně precizním přístupem k hostům,“ vysvětluje změnu konceptu Iva Gajdošíková z Asten Hotels s tím, že celou kuchyni dostal plně na starost talentovaný šéfkuchař Michal Húsek.

Zkušený šéfkuchař pracoval ve vyhlášené pražské restauraci u Kaliny a má také bohatí zkušenosti z michelinských podniků. Během dvou let vypiloval menu restaurace Savoya k dokonalosti, přičemž základními pilíři jeho gastronomie je renesance zapomenutých pokrmů, kreativní přístup i využívání netradičních chuťových kombinací.

Jako příklad mohou posloužit Húskovy signature speciality – třeba skvělá pasta tarhoňa podávaná s brynzou, houbami a špekem, fantastický tatarák či dokonalá prezentace srnčího dua v podobě pečeného hřbetu a guláše servírovaného s jablkem, křenem a chlupatým knedlíkem.

Restaurace Savoya má 90 míst, letní zahrádka 60 míst. Menu se mění čtyřikrát ročně, přičemž signature pokrmy na menu zůstávají. Stálicí je lahodný telecí řízek smažený na přepuštěném másle. Dvakrát ročně do restaurace Savoya přijíždí na hostování některý z předních českých kuchařů, který na jeden večer připraví degustační menu.

V minulosti zde vařil třeba Marek Šáda či Michal Göth, letošní podzim zde bude hostovat Jan Punčochář. A ještě jedna oblíbená zimní atrakce: v kouzelném venkovním Moët baru se za dobrého počasí podávají ústřice a šampaňské.

Hotelová skupina Asten Hotels provozuje v Praze tři hotely, jedno bistro a kavárnu. Na starosti má také hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně, kde navíc připravuje otevření dalšího nového hotelu.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.